Δουλειά από το σπίτι ως Profile Creator

δουλειά από το σπίτι
Η ανάπτυξη του ίντερνετ είναι ραγδαία στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αν δεν υπήρχε και η οικονομική κρίση τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Όλοι κρυφοκοιτάζουν προς το διαδίκτυο, είτε για να κάνουν την δική τους δουλειά, είτε για μία καλύτερη δουλειά από αυτή που έχουν, είτε για να μεγαλώσουν την δουλειά τους. Όποιο από τα τρία και να είναι το κίνητρο, η κοινή συνισταμένη είναι μία. Για να βρεις κάτι καλύτερο, θα πρέπει πρώτα να υπάρχεις στο διαδίκτυο. Να μπορεί κάποιος να σε βρει, να μιλήσει μαζί σου, να κάνει δουλειά μαζί σου. Αν εγώ είμαι υδραυλικός και κάποια γερμανική εταιρία ψάχνει στην πόλη μου συνεργάτες, για κάποια δουλειά που έχει στα σκαριά, που θα ψάξει να με βρεί; Πάντως όχι στο σπίτι μου!




Και αυτό ισχύει για υπαλλήλους και στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθερους επαγγελματίες, τεχνίτες και τεχνικούς και κάθε λογής επάγγελμα. Σε 10 χρόνια αν δεν υπάρχεις στο δίκτυο, θα είσαι αόρατος και εκτός εποχής.
Οι περισσότεροι πέρα από ένα προφίλ στο facebook ή κάποια καταχώρηση σε κάποιο ηλεκτρονικό οδηγό, δεν έχουν επαγγελματικό προφίλ στο ίντερνετ. Και κάπου εδώ εμφανίζεστε εσείς για να τους ανοίξετε τα μάτια και να τους βάλετε στον σωστό δρόμο. Να αναλάβετε να τους δημιουργήσετε το online προφίλ, που τους είναι απαραίτητο εφόδιο για μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Η δουλειά από το σπίτι ως Profile Creator, θα είναι μια εργασία με σημαντική ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Φροντίστε να πάρετε θέση από νωρίς. 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα online προφίλ
1.   Καταρχήν ένα προφίλ Google που θα περιλαμβάνει:
  • Gmail που θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις καταχωρήσεις του ίδιου προφίλ.
  • σελίδα Google+ με φωτογραφία
  • σελίδα Google Place αν πρόκειται για επιχειρηματία
  • κανάλι στο Youtube αν πρόκειται για επιχειρηματία
2.   Έναν προφίλ στο Facebook με την ίδια φωτογραφία και μία funpage αν πρόκειται για επιχειρηματία
3.   Προφίλ στο Linkedin με την ίδια φωτογραφία και όσο περισσότερες πληροφορίες γίνεται, για την εκπαίδευση και την προϋπηρεσία.
4.   Σελίδα About.me για όσους έχουν κάποια ειδικότητα
5.   Tweeter λογαριασμό.
6.   Ένα προσωπικό blog.
Πέρα από το blog, τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα να δημιουργηθούν. Αν έχετε στην διάθεση σας τις απαιτούμενες πληροφορίες, δεν χρειάζεται πάνω από 2-3 ώρες δουλειάς. Η δημιουργία ενός blog εξαρτάται από την εξοικείωση σας.




Τι μπορείτε να χρεώσετε για την δουλειά
Το ότι η δουλειά μπορεί να γίνει σε δύο ώρες, δεν σημαίνει ότι θα το ξέρει και ο ενδιαφερόμενος, ούτε ότι θα μπορεί να την υπολογίσει. Οπότε αφήνω την χρέωση σε εσάς. Εγώ πάντως θα ζητούσα 30-50€ ανάλογα με την περίπτωση. Πιστεύω όμως, ότι αν στείλετε ένα email στον σωματείο υδραυλικών της περιοχής σας, που θα εξηγεί ότι αναλαμβάνετε να φτιάξετε το online προφίλ όλων των μελών, με 20€ το κεφάλι, θα κάνετε χρυσές δουλειές. Θα σας βγούνε και μερικά blogs και έτσι θα έχετε κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα.
Η χρέωση για το blog είναι ακόμα πιο περίπλοκη και έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του πελάτη. 

Από που να ξεκινήσετε
Φτιάξτε πρώτα ένα προφίλ για σας Αυτό θα το χρησιμοποιείτε για να δείχνετε (σε όσους θέλουν) την δουλειά σας. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες επιλογές (άλλα κοινωνικά δίκτυα, διαδικτυακούς καταλόγους κ.τ.λ), και να αφήνετε τον πελάτη να επιλέγει για τις έξτρα υπηρεσίες.
Πάντα ξεκινάτε με τους γνωστούς σας και κατόπιν απευθύνεστε και σε άγνωστους. Το παράδειγμα που έφερα στην αρχή με τους υδραυλικούς δεν είναι τυχαίο. Επειδή όμως είναι ένα γερό χαρτί, μην το χρησιμοποιήσετε από την αρχή, γιατί μπορεί να το κάψετε.

Συμβουλές
Το email, φροντίστε να είναι το ονοματεπώνυμο του πελάτη. Αν χρησιμοποιεί ήδη κάποιο ή κάποια άλλα email, να του κάνετε μεταφορά στο καινούργιο του. Αυτό θα είναι το πρόσωπο του.
Η δουλειά από το σπίτι ως profile Creator, μπορεί να μεγαλώσει πολύ γρήγορα. Πολλοί από τους πελάτες σας πιθανόν να σας ξανά-ενοχλήσουν για κάτι άλλο (αν έχετε φροντίσει να τους δώσετε μία κάρτα). Να έχετε στο νου σας και τις άλλες δύο δουλειές που ανέφερα στα αμέσως προηγούμενα άρθρα. 1) Δουλειά από το σπίτι με τα Google Places, 2) Δουλειά από το σπίτι μέσω του Content marketing
Μην ξεχάσετε να συνδέσετε τα προφίλ μεταξύ διαφορετικών social media, με συνδέσμους προς όλα τα υπόλοιπα.




Τέλος μην ξεχάσετε να μου αποδώσετε τα ποσοστά μου, αν οι δουλειές σας πάνε καλά!!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου