Δουλειά από το σπίτι με τα Google Places (Μέρος Α')

Να βγάλω λεφτά με τα Google Places; Υποθέτω πως για τους περισσότερους φαντάζει περίεργο (αν γνωρίζετε τι είναι τα Google Places). Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε πόσο έξυπνος είναι αυτός ο τρόπος. Και χωρίς να επενδύσετε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη σας.

Τι είναι τα Google Places;
Η πλήρης ονομασία τους είναι "Google local business places" και είναι μία ακόμα δωρεάν εφαρμογή της Google, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, να καταχωρίσουν πληροφορίες σχετικά με την φυσική τους θέση (συμβατική και όχι ηλεκτρονική). Οι πληροφορίες ενσωματώνονται στα Google maps και μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε σελίδα ή κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί τα Google maps για διευκόλυνση των χρηστών τους. Η εφαρμογή είναι πλήρως ενσωματωμένη και στην μηχανή αναζήτησης της Goolge. Για το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι αυτό για μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση, είναι περιττό να το πούμε.




Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί
Στην Ελλάδα ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί την δύναμη των Google Places. Το πόσο σημαντικό είναι για το brand name μιας επιχείρησης, να μπορεί να σε βρει κάποιος πάνω στον χάρτη. Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε στην μηχανή αναζήτησης για κάποιο συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή σας. Και στα αποτελέσματα εμφανιζόταν και ένας χάρτης (ή επιλέγατε εσείς να δείτε τον χάρτη). Σίγουρα θα επιλέγατε να κάνετε κλικ σε αυτό το αποτέλεσμα αναζήτησης. Κατόπιν κάνοντας κλικ στον χάρτη σας άνοιγε μια σελίδα (Google place), όπου θα είχατε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαζόσασταν γι' αυτό το συνεργείο. Μπορεί εσάς που ψάχνετε, να μην σας κάνει το συγκεκριμένο συνεργείο, αλλά να είστε σίγουροι ότι ο ιδιοκτήτης του θα είναι πολύ ευχαριστημένος ακόμα και αν δεν το επισκεφτείτε. Γιατί θα τον έχετε πλέον γνωρίσει!
Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη των Google places, που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες επαγγελματίες και που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να στήσετε την δική σας επιχείρηση, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.




Κατασκευή Google Place σελίδας
Η διαδικασία είναι απλή. Δημιουργείς μια σελίδα σαν αυτή του facebook π.χ. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα διαβάσετε χρήσιμες οδηγίες, που θα πρέπει να δώσετε προσοχή, μιας και ο σκοπός σας θα είναι να φτιάχνετε σελίδες για άλλους: Οδηγίες Google. Υπάρχουν οι δυνατότητες φόρτωσης βίντεο, φωτογραφιών κ.τ.λ. Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 15 λεπτά. Επειδή οι σελίδες αυτές γίνονται μόνο με πραγματικά στοιχεία, δεν μπορείτε να κάνετε πειραματισμούς. Καλό είναι να πειραματιστείτε πρώτα σε κάποια οικεία επιχείρηση (δική σας, του πατέρα σας, του αδερφού σας κ.τ.λ.). Όπως θα σας δείξω παρακάτω, αυτές τις σελίδες θα τις πουλάτε, οπότε δεν χωράνε τσαπατσουλιές. Θα πρέπει να τους δίνετε μια εικόνα επαγγελματική.

Πως να βγάλω λεφτά με τα Google Places (Μέρος B')



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου