Δουλειά από το σπίτι μέσω του Content marketing (Μέρος Α')

εργασία από το σπίτι μαρκετινγκ
Το content marketing που σε μετάφραση ονομάζεται "μάρκετινγκ περιεχομένου", δεν είναι τίποτε άλλο από την δημιουργία περιεχομένου για ιστοσελίδες και η διασπορά του στο δίκτυο (με σκοπό την διακίνηση αγαθών). Αυτό μπορεί να είναι άρθρα, βίντεο, αρχεία ήχου, δελτία τύπου, ή ότι άλλο υλικό είναι χρήσιμο και μοιράζεται. Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά θα είναι κάτι άκρως απαραίτητο, για οποιαδήποτε ιστοσελίδα θέλει να επιβιώσει στον ανταγωνισμό.
Η δουλειά από το σπίτι μέσω του content marketing, είναι εφικτή από όλους και δεν απαιτεί κάποιος τεχνικές γνώσεις, πέρα από την απλή επεξεργασία κειμένου και την καταχώρηση άρθρων σε ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα.




Οι μηχανές αναζήτησης έχουν πάψει πλέον να κοιτάζουν αν μια ιστοσελίδα ακολουθεί τις βασικές αρχές SEO και ανιχνεύουν τον ανθρώπινο παράγοντα. Γνωρίζουν πότε δρα μια άλλη μηχανή και πότε ένας άνθρωπος. Γι' αυτό και επικροτούν το φρέσκο περιεχόμενο και το διαμοιρασμό του (μέσω likes, +1 και tweets).
Οι μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν και πολύ προσωπικό, μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Για τις μικρότερες ή τις ατομικές επιχειρήσεις τα πράγματα είναι δύσκολα. Γιατί α) χρειάζεται χρόνος για να γράφεις συνέχεια άρθρα (έστω και σύντομα) και β) χρειάζονται ιδέες για άρθρα(αυτό είναι το δυσκολότερο). Οι ασχολούμενοι με το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη εργασία θα πάρει τα πάνω της και θα έχει την μεγαλύτερη ζήτηση. Ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα εταιρίες, που αναλαμβάνουν να προσθέτουν καινούργιο περιεχόμενο σε σελίδες.
Οι εταιρίες όμως έχουν γραφεία, έχουν προσωπικό έχουν έξοδα. Γι' αυτό και οι χρεώσεις που έχουν, είναι απλησίαστες για τον μέσο Έλληνα επαγγελματία. Οι χρεώσεις ξεκινάνε από τα 40 ευρώ και περιλαμβάνουν ένα άρθρο 300-400 λέξεων (το άρθρο αυτό έχει 237 λέξεις έως αυτό το σημείο),  την καταχώρηση του στα τρία σημαντικότερα κοινωνικά δίκτυα και σε 2-3 καταλόγους.  Για να αγοράσει κάποιος 12 άρθρα ( 1 τον μήνα , για 1 χρόνο), χρειάζεται σχεδόν 500€. Είναι πολλά τα λεφτά και τα δίνουν πολλοί λίγοι.
Εάν όμως μπορούσε κάποιος, να αγοράσει τα διπλάσια άρθρα με 120 μόνο ευρώ, τότε είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα το σκεφτόντουσαν σοβαρά. Η δουλειά μπορεί να γίνει και να αφήνει στον content marketer, κέρδος 5 με 10 ευρώ την ώρα. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ας το δούμε:




  • Για να γραφτεί ένα άρθρο 300 λέξεων, χρειάζεται το πολύ 20 λεπτά. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει το υλικό για το άρθρο.
  • Για να προωθηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, χρειάζεται λιγότερο από 1 λεπτό (για όλα)
  • Για να καταχωρηθεί σε 1 κατάλογο, χρειάζεται 2-3 λεπτά.
Αν προσθέσουμε τους χρόνους, θα δούμε ότι χρειάζεται μισή ώρα για κάθε άρθρο. Για το σύνολο των 24 άρθρων το χρόνο, θα πληρωθούμε 120€, δηλαδή 5€ το άρθρο.
Φαντάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι. Να 'ναι καλά τα δωρεάν εργαλεία που υπάρχουν στο ίντερνετ. Γιατί τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα! Και στην περίπτωση αυτή, τα εργαλεία που χρειάζονται είναι τα Alerts και το Hootsuite.
Στο επόμενο άρθρο θα δούμε, πως θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας, πως θα οργανώσουμε την δουλειά μας από το σπίτι και πως βρούμε πελάτες.
Δουλειά από το σπίτι μέσω του Content Marketing (Μέρος Β΄)

1 σχόλιο :

  1. Μπράβο φίλε, πολύ καλό άρθρο. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να ψάχνουμε το εύκολο χρήμα και να δουλέψουμε επιτέλους, για να πάει μπροστά αυτή η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή