Το conversion rate της σελίδας σας και η σημασία του

Να υπενθυμίσω σε όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν τι είναι το conversion rate. Ποσοστό μετατροπής (conversion rate) είναι ο λόγος μεταξύ του αριθμού των συνολικών επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας και του αριθμού των επισκεπτών από τους οποίους κερδίζουμε χρήματα. Αν σε κάθε εκατό επισκέψεις που έχουμε στην σελίδα μας, δύο από αυτές αφήνουν χρήματα, τότε το conversion rate της σελίδας μας είναι 1%. Το ποσοστό θεωρείται ικανοποιητικό όταν αγγίζει ή ξεπερνάει το 5%. Μέχρι τότε η σελίδα χρειάζεται βελτίωση.




Στο affiliate marketing τον σπουδαιότερο ρόλο παίζει το περιεχόμενο του κειμένου. Δεν χρειάζονται banners και φωτογραφίες στην σελίδα. Αφήστε τον επισκέπτη να διαβάσει το κείμενο και αρκεί ένα link στο τέλος του, για να οδηγηθεί εκεί που θέλετε. Είναι αποδεδειγμένο πως οι επισκέπτες που προέρχονται από τις μηχανές αναζήτησης βελτιώνουν το conversion rate, ενώ αυτοί που προέρχονται από διαφημίσεις το ελαττώνουν. Είναι καθαρά θέμα ψυχοσύνθεσης του επισκέπτη. Με μία διαφήμιση ο επισκέπτης αισθάνεται ότι τον βρήκατε εσείς, ενώ με τις μηχανές αναζήτησης νιώθει ότι σας ανακάλυψε αυτός, ανάμεσα από εκατομμύρια ιστοσελίδες. Το κύρος της ιστοσελίδας είναι παράγοντας που επηρεάζει το conversion rate περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους που έχω αναφέρει. Το μυστικό της επιτυχίας στο διαδίκτυο είναι η φερεγγυότητα και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να την δημιουργήσεις. Η αξιοπιστία χτίζεται σιγά σιγά, βήμα βήμα. Να είστε αληθινοί και ξεκάθαροι προς τους επισκέπτες σας, αρνηθείτε να προωθήσετε προϊόντα που δεν είναι εξαιρετικά και πριν το καταλάβετε θα έχετε φτάσεις το σημείο που θέλετε. Όταν καθιερωθείτε στον χώρο σαν μία πολύ αξιόπιστη ιστοσελίδα ή blog, το conversion rate σας θα εκτοξευτεί.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι το conversion rate είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι περισσότεροι publishers δεν δίνουν σημασία στο conversion rate και στρέφουν όλη την προσοχή τους στην αύξηση των επισκέψεων της ιστοσελίδας τους.
Αν πενταπλασιάσετε το conversion rate μίας σελίδας, θα είναι σαν να πενταπλασιάσατε τις επισκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου