Έρευνες αγοράς: JTN Panel

έρευνες αγοράς jtn panel
Τόσο καιρό έχω έχω το διαφημιστικό banner της εταιρίας στο blog μου και δυο καλές κουβέντες δεν έχω πει ακόμα. Αν έχω μετρήσει σωστά είναι η όγδοη εταιρία που δραστηριοποιείται στις online έρευνες αγοράς στην Ελλάδα. Η JTN Panel είναι το νεότερο μέλος.

Λίγα λόγια για την JTN Panel
Η εταιρία δραστηριοποιείται στην ανατολική Ευρώπη και έχει έδρα την Βουλγαρία.  Είναι μέλος της ESOMAR (είναι κάτι σαν πιστοποίηση) και διαθέτει πλατφόρμα στα ελληνικά.  Δραστηριοποιείται στον χώρο από το 2007. Στην ελληνική αγορά είναι φρέσκια και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την πυκνότητα των διαθέσιμων ερευνών. Σίγουρα πάντως ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες. Δεν είναι σοβαρός τρόπος για να βγάλετε χρήματα. Αν δεν το δείτε σαν διασκέδαση και σαν συμμετοχή στον σχηματισμό μιας γενικής άποψης, τότε καλύτερα να μην ασχοληθείτε. 
Η διαδικασία εγγραφής είναι η γνωστή (προσωπικά στοιχεία, συνήθειες, γούστα κ.λ.π.). Κάθε έρευνα πληρώνει JTN πόντους (1 πόντος ισούται με 0,25€). Μόλις συμπληρώσετε 100 πόντους μπορείτε να τους εξαργυρώσετε. Επίσης κερδίζετε 1 πόντο για κάθε φίλο που θα προτείνετε και θα συμπληρώσει έστω ένα ερωτηματολόγιο. Τον όρο "φίλο" τον ορίζουν αυστηρά (κάποιον που να γνωρίζετε προσωπικά). Εδώ έχουν κάνει και την πατάτα τους. Δεν μπορεί να διανέμεις διαφημιστικά banners και να έχεις την απαίτηση να κάνουν κλικ σε αυτά μόνο γνωστοί. Στις ιστοσελίδες υπάρχουν και περαστικοί!!

Η αγορά αναπτύσσεται και αυτό είναι καλό για όλους. Το μόνο που απομένει είναι να δημιουργηθεί και η πρώτη συνδρομητική ιστοσελίδα στην Ελλάδα που θα συνεργάζεται με όλες τις εταιρίες ερευνών και θα παρέχει στα μέλη της την δυνατότητα να συμπληρώνουν τις έρευνες από ένα μόνο πάνελ.