Πως να κερδίσετε χρήματα με το Amazon associates

ηλεκτρονικό κατάστημα amazon
Το Amazon λίγο πολύ το γνωρίζουμε όλοι. Είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα που υπάρχει. Επίσης λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι το amazon έχει και πρόγραμμα θυγατρικών (affiliate program). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιείται ελάχιστα από ελληνικές ιστοσελίδες. Ίσως επειδή η πλατφόρμα είναι στην αγγλική γλώσσα, ή ίσως επειδή ο Έλληνας δεν προτιμάει το Amazon για τις αγορές του. Το δεύτερο επιχείρημα δεν στέκει πια, μιας και ο τζίρος του Amazon τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε θεαματικά στην Ελλάδα.




Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μερικά πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά έναντι των άλλων affilates programs. Καταρχήν, με το άνοιγμα ενός λογαριασμού έχετε πρόσβαση σε όλα τα διαφημιστικά banners (χιλιάδες) και στα ατομικά και στα ομαδικά. Δεύτερον, ποσοστά δεν παίρνετε μόνο από την πώληση του προϊόντος που διαφημίζετε, αλλά από οποιοδήποτε προϊόν πωληθεί μετά από δική σας σύσταση. Και μην το υποτιμάτε αυτό. Μπορεί κάποιος βλέποντας το διαφημιστικό στην σελίδα σας να θυμηθεί ότι ήθελε να αγοράσει κάτι και να επισκεφτεί το Amazon από την σελίδα σας. Τέλος διαθέτει ίσως το πιο εξελιγμένο σύστημα καταγραφής των κλικ και των στατιστικών.
Η καλύτερη εποχή για να βγάλετε χρήματα από το Amazon είναι οι περίοδοι των γιορτών. Άρθρα του τύπου: τα 20 καλύτερα δώρα για την αγαπημένη σας, μπορούν να κάνουν θαύματα και να οδηγήσουν τους αναγνώστες σας στο Amazon. Να είστε σίγουροι ότι αν έχουν σκοπό να αγοράσουν κάτι για την αγαπημένη τους, στο Amazon θα το βρουν σίγουρα. Η ποικιλία είναι τεράστια. Τα ποσοστά που κερδίζετε από τις πωλήσεις είναι προκαθορισμένα και οι κρατήσεις όταν έρθει η ώρα της πληρωμής σας, είναι γύρω στο 15%.
Μία τελευταία συμβουλή. Πριν ανοίξετε λογαριασμό στο Amazon, ελέγξτε στα στατιστικά της σελίδας σας, από πια χώρα κυρίως προέρχονται οι επισκέψεις. Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξεις λογαριασμό αμερικάνικο, αγγλικό, καναδέζικο κ.τ.λ. Αν οι επισκέψεις σας είναι από την Ελλάδα, προτιμήστε την επιλογή της Αγγλίας. Στην αρχική σελίδα του Amazon associates θα βρείτε ότι περαιτέρω πληροφορίες χρειάζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου