Διαφημίσεις στο ίντερνετ - Η αρχή του κακού

Joe McCambley
Η κατάσταση με τις διαφημίσεις στις ιστοσελίδες έχει παραγίνει. Σπάνια συναντάς κάποια σελίδα χωρίς διαφήμιση. Ακόμη και οι δημόσιες έχουν. Κάποιες το παρακάνουν και μοιάζουν με λατέρνες, παρά με ιστοσελίδες. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από πλήθος διαφημιστικών μηνυμάτων από τα οποία παλεύουμε να γλυτώσουμε. Ούτε το Youtube δεν γλύτωσε. Και όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο και οι διαφημίσεις παρουσιάζονται με διαφορετικούς και πρωτότυπους τρόπους.
Το ασφυκτικό αυτό πρέσινγκ προσπαθούν οι browsers να το αντιμετωπίσουν με διάφορες εφαρμογές που αποτρέπουν την προβολή των διαφημίσεων. Αλλά συνήθως η τεχνολογία είναι ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς.




Το banner είναι ο βασιλιάς της διαφήμισης στο ίντερνετ και η παλαιότερη μέθοδος. Σήμερα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων έχουν δημιουργήσει τα δικά τους banner, για να προωθήσουν την σελίδα τους.
Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία αυτών που έχουν απηυδήσει με αυτήν την κατάσταση και ψάχνετε να βρείτε ποιος ευθύνεται, δεν χρειάζεται να πάτε μακρυά. Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι ο υπαίτιος για την πλύση εγκεφάλου που σας γίνεται. Το όνομα του είναι  Joe McCambley και είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρώτο διαφημιστικό banner. Το 1994, o Joe MacCambley, συνιδρυτής της εταιρίας μάρκετινγκ, Wonderfactory, στη Νέα Υόρκη, ήταν ο άνθρωπος που σύστησε τις διαφημίσεις στον χώρο του Internet, μέσω του banner που βλέπετε από κάτω.

first banner

Το banner δημιουργήθηκε για χάρη της εταιρίας τηλεπικοινωνιών AT&T και έκανε την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα HotWired.com, και εξυπηρετούσε την προώθηση μουσείων τέχνης. Σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι πως το 44% των επισκεπτών του site έκαναν κλικ πάνω στο banner, δείχνοντας το δρόμο στην ηλεκτρονική διαφήμιση.
Πάνω σε αυτήν την ιδέα χτίστηκαν κολοσσοί όπως η Google και η Yahoo. Ήταν η πρώτη ηλεκτρονική διαφήμιση που κυκλοφόρησε.
Από τότε για πολλούς υπήρξε και υπάρχει ακόμα, ως το πολυτιμότερο εργαλείο δουλειάς και ως μέσο για να κερδηθούν χρήματα. Σήμερα τα στατιστικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Είναι καχύποπτος και διστακτικός σε κάθε του κλικ. Έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό άμυνας απέναντι σε κάθε λογής banner. Αλλά οι διαφημιστές είναι εδώ και είναι γνώστες της ψυχολογίας. Και αυτή τη φορά, θα βρουν τον τρόπο να ανανεωθούν και να γίνουν ελκυστικοί μέσω των προϊόντων τους.

Όλα τα νέα για το online marketing

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου