Πώς να βγάλετε χρήματα πουλώντας φωτογραφίες

Αν κάποιος ψάξει στο δίκτυο για να βρει τρόπους να βγάλει χρήματα, θα εντυπωσιαστεί με την πλειάδα των επιλογών που θα βρει μπροστά του. Και μάλιστα χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο. Μία τέτοια περίπτωση είναι, είναι και η μέθοδος πώλησης φωτογραφιών. Ακόμα κι αν δεν είναι κάποιος ειδικευμένος στη λήψη φωτογραφιών, είναι σε θέση να βγάλει χρήματα. Αν βέβαια είναι εξοικιωμένος με την τέχνη της φωτογραφίας τότε θα του είναι πιο εύκολο να βγάλει περισσότερα χρήματα. Ας δούμε λοιπόν πως λειτουργεί ο χώρος της διακίνησης φωτογραφιών επί πληρωμή, στο διαδίκτυο.
Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες αφιερωμένες στην φωτογραφία, στις οποίες οι χρήστες μπορούν να καταχωρίσουν τις φωτογραφίες τους. Κάθε φορά που μια απο τις φωτογραφίες σας ξεχωρίζει απο κάποια άλλη, ενός άλλου μέλους, θα κερδίζετε ένα τελος (αμοιβή δικαιωμάτων). Επομένως εάν υποβάλετε κάποιες πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες που πρόκειται να έχουν μεγάλη ζήτηση, θα είστε σε θέση να κερδίζετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε συνεχή βάση. Οι ιστοσελίδες αυτές παρέχουν στην φωτογραφία μια πολύ δημοφιλή και σημαντική υπηρεσία. Οι καλές φωτογραφίες ποιότητας χρειάζονται απο περιοδικά, ιστοσελίδες για οποιαδήποτε άλλη μορφή δημοσίευσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλά χρηματικά ποσά ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες για τις δικές τους ιστοσελίδες ή για τα ιστολόγια (blog). Αυτός είναι ο λόγος όπου οι ιστοσελίδες φωτογραφίας είναι διατεθειμένες να πληρώσουν στους χρήστες ώστε να υποβάλλουν τις δικές τους φωτογραφίες στην σελίδα, όπου χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς.

Δεν χρειάζεται να είστε εξαιρετικά ικανοί για να είστε σε θέση να βγάλετε χρήματα απο τις φωτογραφίες σας. Εσείς πρέπει απλώς να είστε σε θέση να δίνετε πρωτότυπες, ενδιαφέρουσες φωτογραφίες οι οποίες πρόκειται να είναι χρήσιμες για έναν εκδότη. Θα μπορούσατε να ειδικευτείτε σε ένα είδος φωτογράφησης, αλλά άν το κάνετε πιθανόν να μην πουλήσετε πολλές φωτογραφίες, ανεξάρτητα το πόσο ωραία θα είναι η φωτογραφία. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εκδοτών. Αυτοί που θα βγάλουν χρήματα θα πρέπει να είναι δημιουργικοί και να σκέφτονται έξυπνα.
Στην πράξη το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Γίνεστε μέλος σε κάποια από αυτές τις ιστοσελίδες. Τραβάτε τις φωτογραφίες σας, τις κάνετε upload στην ιστοσελίδα και περιμένετε. Αυτή καταχωρείτε ανάλογα με το θέμα της στην αντίστοιχη κατηγορία. Κάθε φορά που κάποιος θα κάνει download μια φωτογραφία σας, εσείς θα κερδίζετε κάποιο προσυμφωνημένο ποσό. Μια τέτοια ιστοσελίδα είναι η Shutterstock, η οποία πληρώνει 0.25 - 28$ για κάθε download. Μια άλλη είναι η Dreamstime η οποία πληρώνει 80% προμήθεια από την πώληση των φωτογραφιών  σας. Τέλος, η Photostockplus είναι η πιο αποδοτική, με μεγάλο πελατολόγιο, αλλά είναι συνδρομητική. Πρέπει δηλαδή να πληρώνετε κάποιο μηνιαίο ποσό για να καταχωρείτε τις φωτογραφίες σας. Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και έχει πιο σίγουρες πωλήσεις. Έχει 10 μέρες free trial για να κάνετε όμως την δοκιμή σας. Πληρώνει 85% προμήθεια σε όλες τις πωλήσεις.