Τι είναι το Link Wheel και πως χρησιμοποιείται

link wheel πως χρησιμοποιείται
Τι είναι το Link Wheel
Το Link Wheel είναι ένας μηχανισμός που δημιουργούμε και έχει σαν στόχο την βελτίωση του page rank της σελίδας μας. Είναι μια σειρά από ιστοσελίδες που η εσωτερική τους συνδεσμολογία, δημιουργεί ποιοτικά  backlinks για την βασική μας σελίδα. Χρειάζεται αρκετή δουλειά να στηθεί αυτός ο τροχός σύνδεσης, αλλά τα αποτελέσματα που αποφέρει είναι ιδιαίτερα σημαντικά.





Πως λειτουργεί

Φτιάχνουμε μια σειρά από blogs (π.χ. 5) που χρησιμοποιούν το web 2.0. Όλα έχουν σχετικό περιεχόμενο με την βασική μας ιστοσελίδα. Στη συνέχεια σε ένα από αυτά γράφουμε ένα ή περισσότερα μοναδικά άρθρα και βάζουμε μέσα έναν σύνδεσμο προς την βασική μας ιστοσελίδα και έναν σύνδεσμο προς κάποιο άλλο από τα blog που φτιάξαμε. Κατόπιν κάνουμε το ίδιο και σε αυτό που βάλαμε τον σύνδεσμο. Ένα άρθρο και δύο συνδέσμους. Ο ένας σύνδεσμος προς την κεντρική μας σελίδα και ο άλλος προς το επόμενο blog. Κάνουμε το ίδιο έως ότου φτάσουμε και στο πέμπτο blog. Σε αυτό, ο ένας σύνδεσμος οδηγεί στην κεντρική μας σελίδα και ο άλλος στο πρώτο blog. Έτσι έχουμε δημιουργήσει έναν τροχό σύνδεσης (Link Wheel).

Πλεονεκτήματα

Για το Page Rank μιας σελίδας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ποιότητα των backlinks. Με τον τροχό σύνδεσης πετυχαίνετε μια σειρά από backlinks πολύ ποιοτικά, διότι προέρχονται από σελίδες σχετικές μη την δική σας. Επίσης δημιουργείτε μια σειρά από backlinks σε σελίδες που περιέχουν τον σύνδεσμο της σελίδας σας. Τα blogs επειδή είναι βασισμένα στο web 2.0. αναγνωρίζονται από την Google σαν γνήσιες και μοναδικές ιστοσελίδες και τα backlinks τους είναι ποιοτικά. Αυτό μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην σελίδα μας. Αν έχουμε την υπομονή να φτιάξουμε 20 τέτοιες σελίδες, καταλαβαίνετε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Λίστα με τα καλύτερα Web 2.0 sites για να χτίσετε link wheel
PageRank 9
http://wordpress.com
PageRank 8
http://squidoo.com
http://weebly.com
http://livejournal.com
http://bravenet.com
PageRank 7
http://blogger.com
http://blogsome.com
http://www.wetpaint.com
http://www.wikispaces.com
http://www.xanga.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου