Δουλειά από το σπίτι μέσω του Content marketing (Μέρος Β')

εργασία από το σπίτι
Αν βρεθήκατε εδώ χωρίς να διαβάσετε το "Δουλειά από το σπίτι μέσω του Content marketing (Μέρος Α')", κάντε κλικ επάνω στον σύνδεσμο για να το διαβάσετε και να επιστρέψετε εδώ για την συνέχεια.
Τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι 2. Τα Google Alerts και το Hootsuite. Και τα δύο είναι δωρεάν online υπηρεσίες.




  • Τα Google alerts είναι μια καταπληκτική υπηρεσία που μας επιτρέπει να ενημερωνόμαστε μέσω ειδοποιήσεων, για ότι νέο υλικό ανεβαίνει στο δίκτυο. Εμείς ορίζουμε για ποιες λέξεις κλειδιά θέλουμε να ειδοποιηθούμε και για τι μορφή ενημέρωσης θέλουμε ( ειδήσεις, βίντεο, βιβλίο κ.τ.λ.). Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μπορούμε να βρούμε υλικό για να γράψουμε άρθρα, για οποιοδήποτε θέμα, όσο άσχετοι και να είμαστε με το αντικείμενο. Και όταν λέμε για άρθρα για ιστοσελίδες, δεν μιλάμε για πανεπιστημιακά συγγράμματα. Λίγες αλλαγές στα άρθρα που αλιεύσαμε στα Alerts, έτσι ώστε να βάλουμε τις δικές μας λέξεις κλειδιά και να τα προσαρμόσουμε στους πελάτες μας. Θα τα βρείτε εδώ: Google Alerts.
  • Το Hootsuite είναι μια πλατφόρμα, μέσα από την οποία μπορείτε να διαχειριστείτε λογαριασμούς από διαφορετικά social networks. Είναι συμβατό με facebook, tweeter, linkedin, google+. Αυτά τα 4 χρειαζόμαστε για την δουλειά μας. Μπορούμε με δύο κλικ, να δημοσιεύσουμε ταυτόχρονα και στα 4 social media. Θα το βρείτε εδώ: Hootsuite.
  • Η καταχώρηση στους καταλόγους άρθρων δεν γίνεται αυτόματα, αλλά μεμονωμένα. Δύο κατάλογοι που έχουν εύκολη και γρήγορη καταχώρηση, με Page rank 5 είναι: Το Postokano.gr και το Blogz.gr. Καλός είναι και ο  dir24.gr. Η καταχώρηση γίνεται με copy-paste.
Το επόμενο κομμάτι που χρειάζεται η δουλειά είναι η οργάνωση. Κατά την γνώμη μου οι δωρεάν υπηρεσίες της Google αρκούν και δεν χρειάζεται να μπλέξουμε με διάφορα προγράμματα. Χρειαζόμαστε:

  • Tο Google Calentar για να σημειώνουμε τις ημερομηνίες που πρέπει να δημοσιεύουμε τα άρθρα.
  • To Google Drive για να γράφουμε και να αποθηκεύουμε τα μορφοποιημένα άρθρα μας. Μπορούμε να έχουμε για κάθε πελάτη έτοιμα τα άρθρα μας (αν υπάρχουν καλές ευκαιρίες στα alerts) και να αφήσουμε την δημοσίευση για αργότερα.
  • Έναν λογαριασμό στο Youtube για την περίπτωση που ανεβάσουμε κάποιο βίντεο.
  • Ένα Gmail το οποίο θα χρησιμοποιούμε για να δεχόμαστε τα Google alerts και να αρχειοθετούμε τους πελάτες μας.
Και πάμε στο δυσκολότερο κομμάτι. Πως θα βρείτε πελάτες. Η δυσκολία έγκειται στο ότι θα πρέπει να πείσετε κάποιους επαγγελματίες, για κάτι το οποίο ούτε εσείς το γνωρίζετε άριστα στην αρχή. Αναγκαστικά θα ξεκινήσετε με τους στενούς συγγενείς και τους στενούς φίλους. Αφού πάρετε τον αέρα, θα επεκταθείτε και σε άλλους συγγενείς και απλά γνωστούς και τέλος θα ρίξετε τα δίχτυα σας στο διαδίκτυο. Στους διαδικτυακούς καταλόγους, θα βρείτε χιλιάδες επαγγελματίες με ιστοσελίδες παρατημένες. Σελίδες που φτιάχτηκαν και δεν ξανά-ενημερώθηκαν ποτέ και φυσικά δεν δέχονται επισκέψεις.




Συμβουλές
Οι τιμές που έδωσα στο παράδειγμα είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να τις προσαρμόσετε όπως θέλετε. Πάντως με τα νούμερα που ανέφερα, αν βρείτε 30 πελάτες, θα χρειάζεται να δουλεύετε μία ώρα την ημέρα και θα βγάλετε 3.600 τον χρόνο. Και αν βρείτε τους 30, αυτοί εύκολα θα γίνουν 40. Και θα βγουν και άλλες δουλίτσες από αυτούς. Κανένα blog, καμιά καταχώρηση σε καταλόγους και διάφορα άλλα. Γι' αυτό φροντίστε σταδιακά να μαθαίνετε και άλλα πράγματα, για να μπορέσετε να επεκταθείτε.
Να εκδώσετε και μερικές κάρτες, να τις μοιράσετε στους γνωστούς σας. Το Content Marketer ακούγεται ελκυστικό, πολλοί θα σας ρωτήσουν τι ακριβώς κάνετε, αν δουν την κάρτα σας.
Να είστε σοβαροί και συνεπείς στην δουλειά σας. Καλύτερα να δουλεύετε για λιγότερα χρήματα την ώρα, παρά να κάνετε τσαπατσούλικες δουλειές.
Σε πρώτη φάση, μην προσεγγίσετε ανθρώπους που τις σελίδες τους στηρίζονται μόνιμα από επαγγελματίες του χώρου. Στοχεύστε σε επαγγελματίες που μπορείτε να κουμαντάρετε.

H δουλειά από το σπίτι μέσω του Content Marketing, μπορεί να συνδυαστεί και με την "δουλειά από το σπίτι με τα Google Places. Αν δεν το έχετε διαβάσει, ρίξτε μια ματιά.
Και οι επιτυχημένοι μην ξεχνάτε τα ποσοστά που δικαιούμαι!!!!
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου