Στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στο διαδικτυακό μάρκετινγκ

οι σημαντικότερες στρατηγικές  του ιντερνετ μάρκετινγκ
Στο διαδίκτυο οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πληθώρα στρατηγικών και μεθόδων για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές ακολουθούν παρακάτω. Η σειρά είναι τυχαία και η χρήση τους εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης που θα ασχοληθεί. Οι πολύ μεγάλες εταιρίες χρησιμοποιούν όλες τις παρακάτω στρατηγικές.





Affiliate Marketing: Ο Affiliate προωθεί επισκέπτες στην ιστοσελίδα του Διαφημιζόμενου, ενώ πληρώνεται μόνο εφόσον οι επισκέπτες αυτοί πραγματοποιήσουν μία προσυμφωνημένη ενέργεια.

E-mail Marketing: Η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί οι πελάτες να εγγραφούν στην υπηρεσία δημοσίευσης Newsletter έτσι ώστε να λαμβάνουν συχνές ενημερώσεις. Απώτερος σκοπός είναι να ενισχυθεί η σχέση αφοσίωσης των πελατών και της εκάστοτε επιχείρησης.

Video Marketing: Αυτός ο τύπος μάρκετινγκ έχει εμπνευστεί από το Web 2.0 και ειδικεύεται στη δημιουργία βίντεο που εμπλέκουν το θεατή σε μια κατάσταση επιθυμίας αγορά κατόπιν παρακολούθησης ενός video π.χ. στο YouTube.

Paid Search Marketing / Pay per Click (PPC): Είναι ένας τρόπος διαφήμισης κατά τον οποίον μια επιχείρηση πληρώνει μόνο όταν ένας δυνητικός πελάτης κάνει κλικ πάνω στη διαφήμιση της. Ένα από τα οφέλη της χρήσης του pay per click είναι η γρήγορη μέτρηση αποτελεσμάτων επιτυχίας.

Search Engine Optimization – SEΟ: Είναι οι επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην δομή του περιεχομένου μίας ιστοσελίδας, ώστε να είναι πιο φιλική στις μηχανές αναζήτησης. Απαραίτητη στρατηγική για όλες τις επιχειρήσεις.

Social Media Marketing: Η χρήση των υπηρεσιών των Κοινωνικών Δικτύων αποσκοπεί στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος μεγάλης μάζας χρηστών και στην αύξηση της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας. Ισχυρό πλεονέκτημα του Social Media Marketing είναι η αποτελεσματικότητα σε αναλογία με το χαμηλό έως και μηδενικό κόστος. Είναι ο πλέον σύγχρονη μέθοδος και ίσως η πιο αποτελεσματική.




Blog Marketing: Σε αυτήν την στρατηγική, η εταιρία ενημερώνει συστηματικά για τα νέα της, την εξέλιξη της και τα προϊόντα της. Διαδραστική στρατηγική που επιτρέπει την επικοινωνία με τους πελάτες της. 

Article Marketing: Θεωρείται ξεπερασμένη στρατηγική, αλλά παραμένει αξιόπιστη και συνδυάζεται άψογα με το SEO.

Οι διαφημίσεις Adsense, τα Banners, τα webinars είναι μερικές ακόμα στρατηγικές που συμπληρώνουν το παζλ του online marketing.

Τέλος να υπενθυμίσω ότι το διαδικτυακό μάρκετινγκ δεν έρχεται για να παραγκωνίσει τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ, αλλά να τις ενισχύσει. Ο συνδυασμός του offline και του online marketing μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα μιας εταιρικής στρατηγικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου