Πως να μετατρέψετε τους fans σε οπαδούς της fanpage σας


creative content for fanpagesΜπορεί να είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις μια σελίδα στο facebook, όμως αυτό που θα σε διαφοροποιήσει από τους υπόλοιπους και θα σου δώσει ώθηση, είναι το δημιουργικό περιεχόμενο! Ένα μεγάλο ποσοστό σελίδων στο Facebook από πολύ μεγάλα brands, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι copy-paste είτε από τη Google είτε από άλλες σελίδες. Ορίστε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα το διαφοροποιήσει την fanpage σας, από τις υπόλοιπες, αυξάνοντας το engagement με τους fans.


Δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο
Όταν οι χρήστες αναζητούν μια πληροφορία στη Google, γνωρίζουν ότι κανένας δεν τους κοιτάει ή κανένας δε θα δει ποτέ τι έψαξαν, όταν όμως κάνουν share μια πληροφορία στο Facebook, γνωρίζουν ότι όλοι θα δουν τι ακριβώς έχουν κάνει post. Δημιουργήστε λοιπόν ποιοτικό περιεχόμενο αν θέλετε οι χρήστες να το κάνουν share και να νιώθουν υπερήφανοι για αυτό.

Κάντε τους fans σας να διασκεδάσουν
Σίγουρα όλοι όσοι είναι στο Facebook δεν περιμένουν να δουν ένα brand να τους λέει τα νέα, περιμένουν να δουν creative περιεχόμενο το οποίο είτε θα τους φανεί χρήσιμο είτε θα τους κάνει να γελάσουν.

Αναπτύξτε δεσμούς με τους fans σας
Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο μπείτε στη θέση του κοινού σας και δείξτε στους fans σας ότι πραγματικά νοιάζεστε για αυτούς. Τέτοιο περιεχόμενο μπορεί να είναι χρήσιμες συμβουλές, tips καθώς και περιεχόμενο που μπορεί να λύσει καθημερινά προβλήματα των fans σας αλλά έχει σχέση με τις αξίες ή το ίδιο το brand σας.




Back to the future
Ένα από τα trends της εποχής είναι ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook για να κάνουν share εμπειρίες του παρελθόντος. Δημιουργήστε λοιπόν περιεχόμενο ή ακόμα και applications που θα τους βοηθήσουν να μοιραστούν τέτοιες εμπειρίες με το κοινό τους. Για παράδειγμα κάποιο application όπου μπορούν να μοιραστούν τα ταξίδια τους με φωτογραφίες ή τα καλύτερα highlights από το timeline τους.

Πάρτε θέση
Δημιουργήστε ενέργειες και content για πράγματα που έχουν πραγματική αξία και βοηθάνε τον κόσμο να λύσει καθημερινά του προβλήματα ή να βελτιώσει την ζωή του. Σκεφτείτε ενέργειες όπως το Refresh Project της Pepsi και θα δείτε ότι οι ίδιοι οι fans θα ξεκινήσουν να δημιουργούν συζητήσεις και να κάνουν share το περιεχόμενο σας μόνο και μόνο για να βοηθήσουν το community και να υποστηρίξουν έναν στόχο που έχει πραγματική αξία.

Γίνετε ένα με τους fans σας
Σκεφτείτε τι θα θέλατε εσείς ως fan να δείτε από ένα brand και γιατί θα κάνατε like στη συγκεκριμένη σελίδα. Σκεφτείτε ότι το καλύτερο content είναι αυτό που παράγεται από το ίδιο το κοινό (user generated), οπότε φροντίστε να δημιουργήσετε συζητήσεις που θα εμπνεύσουν το κοινό σας να δημιουργήσει το δικό του content γύρω από το brand σας.




Ανακαλύψτε τι τους παρακινεί
Οι περισσότεροι fans δημιουργούν λογαριασμό στο Facebook για να εκφράσουν τον εαυτό τους, τις ιδέες τους αλλά και να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα. Δημιουργήστε λοιπόν content που θα τους "παθιάσει" θα τους βοηθήσει να συνδεθούν με το brand σας και θα τους εκφράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου