Πως να γίνω virtual assistant

Πως να γίνω virtual assistant
Για να μπορέσετε να κατανοήσετε το περιεχόμενο του άρθρου, καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στα δύο προηγούμενα που αφορούν τον virtual assistant και κατόπιν να επιστρέψετε εδώ. 

  1. "Τι είναι ο virtual assistant"
  2. "Τι μπορεί να κάνει ένας virtual assistant"

Για να ξεκινήσει κάποιος το επάγγελμα αυτό, θα πρέπει καταρχήν να φτιάξει το δημόσιο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, με πρώτο από αυτά το Linkedin. Απαιτείται ένα καλοσχηματισμένο προφίλ στο οποίο θα γίνεται εκτενής αναφορά στις ικανότητες, στο είδος των υπηρεσιών, όπως και στον τρόπο με τον οποίο παρέχονται. Μέσα από το συγκεκριμένο network, μπορούν να βρεθούν εργασίες.




Το ίδιο προφίλ σε περιληπτική έκδοση θα πρέπει να μεταφερθεί και στα υπόλοιπα σημαντικά δίκτυα, όπως το facebook και το twitter. Μέσω φίλων και γνωστών θα γίνει γνωστό το επάγγελμα σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιοδήποτε άλλο δίκτυο χρησιμοποιείτε.

Αν μπορείτε να φτιάξετε και μια ιστοσελίδα μέσα από την οποία θα παρουσιάζετε την δουλειά σας είναι ακόμα καλύτερα.

Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να βγάλετε επαγγελματικές κάρτες (τις παραδοσιακές), οι οποίες θα προτρέπουν τους ανθρώπους στο να επισκεφτούν το online προφίλ σας. Επειδή η δουλειά σας είναι online, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποτιμήσετε το offline μάρκετινγκ.

Στο διαδίκτυο αν κάνετε μια έρευνα θα βρείτε και ιστοσελίδες-κόμβους, οι οποίες συνδέουν τους virtual assistants με τις επιχειρήσεις που χρειάζονται βοηθούς. Προσοχή γιατί κυκλοφορούν πολλές απάτες. Οι ιστοσελίδες είναι αμερικάνικες και θα πρέπει να γνωρίζετε άπταιστα αγγλικά για να γίνετε μέλος. Αξίζει η προσπάθεια, αν και είναι δύσκολο να σας επιλέξουν λόγω της φυσικής απόστασης που χωρίζει τις δύο χώρες.

Αυτές είναι οι βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε στην αρχή. Από κει και πέρα χρειάζεται αξιοπιστία και σκοτωμένες τιμές, για να αρχίσετε σιγά σιγά να δημιουργείτε το πελατολόγιο σας. Ένας ευχαριστημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση. Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι είναι προτιμότερες οι εργασίες που πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μιας και δημιουργούν σχέση εξάρτησης του πελάτη προς εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου