Να αγοράσω μια έτοιμη λίστα με emails;

email list tips
Αν κάνετε μια αναζήτηση στην Google Search Engine, θα συναντήσετε διαφημίσεις και ιστοσελίδες, που πουλάνε έτοιμες λίστες. 1.000.000 emails ατην τιμή των 30$. Αυτές οι εταιρίες μπορούν να σας στείλουν τη λίστα ταχυδρομικώς μέσα σε ένα cd. Ακούγεται πάρα πολύ καλό, το να έχεις 1.000.000 emails στην διάθεσή σου και σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε internet marketer. Ναι, αλλά είναι και πολύ καλό για να είναι αληθινό! Βέβαια το ρίσκο δεν είναι μεγάλο. 30$ δεν είναι και κάποιο ποσό μεγάλο, ακόμα και το 1/10 από τη λίστα να σας βγει αληθινό, θα έχετε μια λίστα με 100.000 emails.

Οι αρχάριοι internet marketers, δεν γνωρίζουν, ότι οι εταιρίες αυτές χρησιμοποιούν robots και λογισμικά, για να ψαρεύουν emails από το διαδίκτυο. Κάπως έτσι δημιουργούνται τόσο μεγάλες λίστες. 




Το άσχημο κομμάτι της αγοράς μιας τέτοιας λίστας, σε τόσο χαμηλή τιμή, είναι ότι μπορεί να κατηγορηθείτε για spamming. Είναι πια συνηθισμένο, να λαμβάνουμε emails για viagra, softwares και διάφορα πράγματα, που δεν τα θέλουμε στο γραμματοκιβώτιο μας. Και κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό, μιας και κανείς από τους 1.000.000 δεν ρωτήθηκε για να μπει στη λίστα σας.

Πέρα από αυτό όμως, ο πωλητής δεν σας εξασφαλίζει την ποιότητα της λίστας. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερα από ένα email. Μπορεί να έχετε τους ίδιους ανθρώπους 2 και 3 φορές στην λίστα σας. Πολλά emails ανοίγονται για λογαριασμό εταιριών, άλλα για δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Για σκεφτείτε, τί μπορεί να γίνει, αν αρχίσετε να στέλνετε emails, σε υπαλλήλους της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος; Επίσης πολλά emails είναι διαγραμμένα και άλλα ανενεργά. Εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχω δημιουργήσει πάνω από 5 emais για διάφορους λόγους, τα οποία δεν τα χρησιμοποιώ και δεν τα κοιτάω ποτέ. Αν συνυπολογίσετε όλους αυτούς τους παράγοντες, θα δείτε ότι τελικά, η λίστα μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από το 1/10, που υπολογίζατε αρχικά.




Την επόμενη φορά που θα δείτε μια τέτοια διαφήμιση ή προσφορά, καλά θα κάνετε, να την αγνοήσετε. Αν δεν έχετε την υπομονή να χτίσετε την λίστα σας, προτιμήστε να αγοράσετε κάποιο από τα λογισμικά, που πωλούνται στο διαδίκτυο και ψαρεύουν emails. Κάντε όμως πολύ προσεκτική αναζήτηση, χρησιμοποιώντας κριτήρια. Και στο τέλος εξετάστε εξονυχιστικά τη λίστα σας, για να αφαιρέσετε ότι άχρηστο υπάρχει. Στη λίστα που θα καταλήξετε, στείλτε ένα ενημερωτικό email, στο οποίο να αναφέρεται ρητά, το λόγο για τον οποίο έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε τα email των κατόχων τους. Σε εμφανές σημείο, αφήστε τους την επιλογή να διαγραφούν άμεσα από την λίστα σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί η λίστα σας να μικρύνει αρκετά, αλλά δεν θα κατηγορηθείτε στο μέλλον για spamming.

1 σχόλιο :

  1. Hello! Quick question that's completely off topic.
    Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone4.
    I'm trying tto find a theme or plugin that might be able to correct this issue.
    If you have any suggestions, please share. Cheers!

    Also visit my web-site - moneycontrol msn money portfolio manager ()

    ΑπάντησηΔιαγραφή