Χρήματα μέσω email marketing χωρίς να έχετε δικά σας προϊόντα

email marketing without own products
Μια λίστα με email μπορεί να φανεί χρήσιμη σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή επιχείρηση που έχει σαν βάση το διαδίκτυο. Ακόμα και σε μια πολύ μικρή επιχείρηση μπορεί να κάνει την διαφορά και να προσθέσει επιπλέον εισόδημα στον ιδιοκτήτη της. Στα μεγάλα e-shop και γενικά στις μεγάλες επιχειρήσεις πολύ σπάνια θα δούμε κάποια που να μην χρησιμοποιεί opt-in λίστα. Η opt-in λίστα επιτρέπει στην επιχείρηση να επεκτείνει τις πωλήσεις της μέσω email και διευκολύνει τους ήδη πελάτες της εταιρίας, να ενημερώνονται για ό,τι νεότερο.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν έχετε δικά σας προϊόντα για να προωθήσετε στο δίκτυο; Το email marketing δεν προϋποθέτει κάτι τέτοιο. Μπορείτε να προχωρήσετε και χωρίς αυτά. Στο δίκτυο θα βρείτε πολλούς επιχειρηματίες, πρόθυμους να συνεργαστούν μαζί σας, για να προωθήσετε τα προϊόντα τους. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μια ιστοσελίδα. Ακόμα όμως και χωρίς αυτήν, υπάρχουν τρόποι να βγάλετε χρήματα με το email marketing. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό:




Με την χρήση ιστοσελίδας
  • Χρησιμοποιώντας κάποιο affiliate πρόγραμμα. Ψάξτε να βρείτε στο διαδίκτυο επιχειρήσεις, που να εμπορεύονται χρήσιμα, ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα. Επικοινωνήστε μαζί τους και ζητήστε τους, να σας δώσουν ένα μικρό ποσοστό από τις πωλήσεις που θα κάνετε. Φτιάξτε μια ιστοσελίδα, στην οποία θα παρουσιάζετε τα σχετικά προϊόντα. Στα email που θα στέλνετε στους υποψήφιους πελάτες σας, θα περιλαμβάνετε σύνδεσμος προς τη σελίδα σας. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτήν την διαδικασία, ψάξτε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα affiliate networks. Υπάρχουν αρκετά ελληνικά δίκτυα, με πολλές διαφημιστικές καμπάνιες που τρέχουν. Αν έχετε σκοπό να επεκταθείτε και στο εξωτερικό, τότε οι επιλογές σας είναι αμέτρητες.
  • Πάρτε προϊόντα από άλλες σελίδες, όπως το amazon και τοποθετήστε τα στην σελίδα σας μαζί με σύντομες περιγραφές και πρόσθετες πληροφορίες.
  • Κατασκευάστε τα δικά σας προϊόντα, όπως ebooks, videos, αρχεία ήχου.
  • Προωθήστε προϊόντα, που έχουν οι φίλοι σας και οι γείτονές σας. Μπορείτε εύκολα με μία κάμερα να βιντεοσκοπήσετε εμπορικούς χώρους γνωστών σας, να δημιουργήσετε βίντεο στο youtube και να τα προωθείτε μέσω του email σας.
  • Μπορείτε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα με μεταχειρισμένα προϊόντα, τα οποία θα συλλέγετε δωρεάν μέσω γνωστών και θα τα εμπορεύεστε μέσω email, σε πολύ χαμηλές τιμές. Για την πληρωμή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αντικαταβολή, που είναι και η μέθοδος που προτιμάει ο Έλληνας.




Χωρίς την χρήση ιστοσελίδας.
  • Μπορείτε να βάλετε διαφημιστικά banners στο email σας. Αν η λίστα σας είναι αρκετά μεγάλη, θα βρείτε πολλές εταιρίες που θα είναι πρόθυμες να πληρώσουν, για να εμφανίζονται στα email σας.
  • Χρησιμοποιήστε τα affiliate networks. Διαβάστε τους όρους χρήσης της κάθε καμπάνιας, για να δείτε σε ποιες επιτρέπεται το email marketing.
  • Αν η λίστα σας είναι μεγάλη, μπορείτε να αρχίσετε να πουλάτε διάφορες υπηρεσίες όπως: πληρωμένες επισκέψεις σε ιστοσελίδες, διαφημιστικές υπηρεσίες σε εταιρίες, ακόμα και την ίδια σας τη λίστα. Το τελευταίο δεν είναι και ό,τι καλύτερο, γιατί οι συνδρομητές σας θα γίνουν σταδιακά αρνητικοί απέναντι στα email.

Από τον: Κωνσταντίνος Ιορδανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου