Jelly, το νέο και πρωτότυπο Social Media!!

jelly social media
Ο Biz Stone, συνιδρυτής του Twitter, ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου κοινωνικού δικτύου ιδιαίτερα πρωτότυπου. Το όνομα του "Jelly".

Η βασική ιδέα πίσω από Jelly είναι να βοηθήσει τους χρήστες να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις από πραγματικούς ανθρώπους και όχι αλγόριθμο υπολογιστή . Επί του παρόντος, ως επί το πλείστον βασίζονται σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google ή το Bing για να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις . Το Jelly θέλει να βοηθήσει να βρουν οι χρήστες αυτές τις απαντήσεις , χρησιμοποιώντας κοινωνικό δίκτυο φίλων, αντί αυτού .

Το Jelly αλλάζει το πώς θα βρούμε τις απαντήσεις , διότι χρησιμοποιεί τις εικόνες και τους ανθρώπους στα κοινωνικά δίκτυα μας . Αποδεικνύεται ότι να πάρεις απαντήσεις από τους ανθρώπους είναι πολύ διαφορετικό από την ανάκτηση πληροφοριών με αλγορίθμους .

Το Quora είναι άλλο ένα Social Media με μια παρόμοια ιδέα που δεν ήταν όμως σε θέση να γίνει διάσημο και να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες .




ChaCha και Aardvark είναι  μεταξύ των εταιριών που διέθεσαν εκατομμύρια δολάρια με την προϋπόθεση ότι η υψηλής ποιότητας , σε πραγματικό χρόνο απαντήσεις, αντιπροσωπεύουν τη λογική εξέλιξη των μηχανών αναζήτησης . Η Google αγόρασε Aardvark για $ 50 εκατομμύρια το 2010 και το έκλεισε ένα χρόνο αργότερα .

Σύμφωνα με το blog post τους : "Say you’re walking along and you spot something unusual. You want to know what it is so you launch Jelly, take a picture, circle it with your finger, and type, “What’s this?” That query is submitted to some people in your network who also have Jelly. Jelly notifies you when you have answers"

Δείτε και το video-promotion του Jelly.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου