Βγάλε χρήματα νοικιάζοντας ένα δωμάτιο του σπιτιού σου

Το Airbnb είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε ιδιώτες να νοικιάζουν τις ιδιοκτησίες του σε ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. Επίσης, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μένεις κάπου οικονομικά όταν ταξιδεύεις κι ο ίδιος.




Η Airbnb ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008, έχει βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και αποτελεί μια κοινότητα-αγορά για άτομα που θέλουν να καταχωρήσουν, να ανακαλύψουν και να κάνουν κράτηση μοναδικών χώρων σε ολόκληρο τον κόσμο — διαδικτυακά ή από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα για μία διανυκτέρευση, ένα κάστρο για μια εβδομάδα ή μια βίλα για ένα μήνα, η Airbnb προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε οποιαδήποτε τιμή, σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 190 χώρες. Με κορυφαία διεθνή εξυπηρέτηση πελατών και με μία μεγάλη κοινότητα χρηστών που εξαπλώνεται διαρκώς, η Airbnb είναι ο πιο εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθείτε οικονομικά τον χώρο που σας περισσεύει, παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.




Τώρα, αν μένεις π.χ. Αθήνα και έχεις ένα μεγάλο σπίτι, μπορείς να νοικιάζεις ένα σου δωμάτιο σε επισκέπτες, με ποσά που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 50€ τη μέρα (για ένα καλό δωμάτιο), η και 150€ τη βραδιά για ένα ολόκληρο διαμέρισμα (εξαρτάται φυσικά από την τοποθεσία και τις παροχές).

Το νόημα, όμως, είναι πως το Airbnb είναι μια πλατφόρμα ασφαλής και με εγγυήσεις, που μπορεί να κάνει το σπίτι σου να παράγει περισσότερα λεφτά απ’ ότι σου κοστίζει το ενοίκιό του. Γίνεσαι, κυριολεκτικά, ξενοδόχος. (Φυσικά, πριν το πας στο πολύ σοβαρό, τσέκαρε και τις ισχύουσα νομοθεσία και την φορολογία).

1 σχόλιο :