Πως να πουλήσω στο Etsy

Το Etsy αποτελεί τον μεσάζοντα, την πλατφόρμα μέσω της οποίας κάποιος μπορεί να πουλήσει κάτι που έφτιαξε ο ίδιος. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό (ήτοι, το μαγαζί σας μέσα στην «αγορά» του Etsy) και κατόπιν είστε ελεύθεροι να ανεβάσετε την πραμάτεια σας! Η κάθε αγγελία θα σας στοιχίσει περί τα 0,20€ συν το 3,5% των εσόδων που θα σας αποφέρει και θα παραμείνει στο κατάστημά σας για 4 μήνες ή έως ότου κάποιος αγοράσει το προϊόν. 




Η δημιουργία της είναι εύκολη (χρειάζεται απλά να είστε περιγραφικοί και να συνοδεύσετε το εμπνευσμένο σας κείμενο με προσεγμένες φωτογραφίες), ωστόσο σημειώστε ότι η καθεμία αφορά ένα και μόνο προϊόν. Αν τώρα εσείς φτιάξετε και δεύτερο, δημιουργείτε και νέα αγγελία. Η πληρωμή στο Etsy γίνεται με τιμολόγιο στο τέλος κάθε μήνα –έχετε μέχρι τις 15 του επόμενου για να το εξοφλήσετε.

Απευθύνεται σε όλους εκείνους που «πιάνουν τα χέρια τους» αλλά δεν είναι έμποροι, σε όσους δηλαδή αρέσκονται και έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μικρά –ή μεγάλα- καλλιτεχνήματα αλλά δεν έχουν ή δεν θέλουν να στήσουν ολόκληρο κατάστημα, φυσικό ή ιντερνετικό, ώστε να τα πουλήσουν.

Οι αγορές σας στο Etsy δεν διαφέρουν απ’ αυτές σε ένα οποιοδήποτε άλλο site. Ψάχνετε το προϊόν που σας ενδιαφέρει (έχει καλή μηχανή αναζήτησης και πλήρη κατηγοριοποίηση), ελέγχετε περιγραφές και αξιολογήσεις πωλητών/καταστημάτων και εφ’ όσον είστε εντάξει –και υποστηρίζεται αποστολή στην Ελλάδα ή όπου αλλού βρίσκεστε- τοποθετείτε ό,τι έχετε βάλει στο μάτι, στο καλάθι σας. Στο φινάλε βλέπετε το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε, επιλέγετε τρόπο πληρωμής (υποστηρίζεται και PayPal) και είστε έτοιμοι.

Σεμινάρια από την CREATIVE BIZLAB. Τι θα αποκτήσετε με τη συμμετοχή σας
  • Ένα απόλυτα λειτουργικό και όμορφα σχεδιασμένο Etsy shop
  • Ένα σύστημα με τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε καθημερινά, εβδομαδιαία και σε τακτά χρονικά διαστήματα για να τραβάτε την προσοχή και να προσελκύετε πελάτες 
  • Μέντορες και υποστηρικτές στα πρώτα σας βήματα
  • Συμμετοχή σε μία κλειστή πανελλήνια online κοινότητα δημιουργών, που στηρίζει και βοηθάει ο ένας τον άλλον
Λεπτομέρειες για τα σεμινάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου