Δουλειά στο εξωτερικό με το hireagreek.com

Αν είσαι, λοιπόν, και εσύ άνεργος ή εργαζόμενος που αναζητάς ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον και νοιώθεις έτοιμος να μετακινηθείς στο εξωτερικό μπορείς να καταθέσεις το βιογραφικό σου online στην ιστοσελίδα www.hireagreek.com. Μέσα από το συγκεκριμένο portal έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις, από μία μεγάλη λίστα επαγγελματικών κλάδων, τη δουλειά που σου ταιριάζει.

Βέβαια, οι ειδικότητες που ζητούνται ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική και τον Καναδά, για παράδειγμα, υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για web designers, στελέχη εξειδικευμένα στην πληροφορική και τον προγραμματισμό, οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα. Ενώ στην Αυστραλία οι ευκαιρίες απασχόλησης αφορούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους.

Όμως το site www.hireagreek.com προσφέρει και δουλειές εξ αποστάσεως σε συγκεκριμένες ειδικότητες (μοντέρ, μεταφραστές, σχεδιαστές web, κ.α.) για όσους δεν θέλουν να μετακινηθούν από την Ελλάδα.
Συμβουλές:

  • Πριν μετακινηθείς στο εξωτερικό καλό είναι να ελέγξεις τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που αφορούν το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει. Ίσως να πρέπει να εκδοθούν διάφορα πιστοποιητικά, να κατατεθούν αποδεικτικά σπουδών και εργασιακής εμπειρίας, να αποκτηθεί η ιδιότητα μέλους κάποιου επιμελητηρίου κ.λπ. Δημόσιες νομικές υπηρεσίες, ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς και οι ίδιες οι επαγγελματικές ενώσεις και τα σωματεία μπορούν να παράσχουν σχετικές πληροφορίες.
  • Η γνώση της γλώσσας της χώρας υποδοχής, έστω και σε βασικό επίπεδο, είναι πάντα χρήσιμη, ακόμη και αν δεν απαιτείται κατά τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της εργασίας.
  • Για τα θέματα που αφορούν τη διαμονή, μετακίνηση κ.λπ. η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά σε σένα, γιατί δεν θα έχεις την υποστήριξη κάποιου οργανισμού ή ενός οργανωμένου προγράμματος.
  • Είναι απαραίτητο να μεταφράσεις το βιογραφικό και όλα τα σημαντικά έγγραφά σου (πτυχίο, δίπλωμα ξένης γλώσσας κ.α.) και να δώσεις γραπτά όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για ότι νομίζεις πως δεν θα είναι απόλυτα κατανοητό σε κάποιον που δεν ζει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου