Guest blogging, προστάτεψε την σελίδα σου γιατί η Google θύμωσε πάλι!

πως να αποφύγω τα spam σχόλια
Το guest blogging είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τους webmasters και σκοπό έχει την δημιουργία backlinks προς την σελίδα τους. Και μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος, μιας και μπορεί να φέρει επισκέψεις από κάποια άλλα blogs με μεγάλη κυκλοφορία και υψηλό page rank. Εδώ και καιρό η Google προσανατολίζεται στον περιορισμό αυτού του φαινομένου γι' αυτό και στον Blogger έχει προσθέσει την δυνατότητα της μη δημοσίευσης των σχολίων που κρίνονται απαράδεκτα. Στα πλαίσια όμως μιας συνολικής αντιμετώπισης του φαινομένου, σύντομα ένας από τους παράγοντες που θα κρίνουν την κατάταξη μιας ιστοσελίδας, στην μηχανή αναζήτησης της Google, θα είναι και η ποιότητα του guest blogging της.




Ο Matt Cutts, επικεφαλής της Google’s spam quality, δημοσίευσε πριν από λίγες εβδομάδες επίσημη άποψη για το θέμα αυτό, δηλώνοντας ότι οι ιστοσελίδες που θα έχουν υψηλής ποιότητας backlinks από guest blogging μπορεί να ωφεληθούν, αλλά οι ιστοσελίδες που θα δέχονται σχόλια συνοδευόμενα από links κακής ποιότητας, θα έχουν πρόβλημα.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το video είναι τα εξής:
  1. Αν επισκέπτης αφήνει το ίδιο άρθρο-σχόλιο σε διάφορες ιστοσελίδες ή αν ιστοσελίδες δέχονται χαμηλής ποιότητας άρθρα-σχόλια, τότε πιθανότατα θα τιμωρούνται και οι δύο.
  2. Αν μια ιστοσελίδα συνδέεται μέσω των σχολίων με χαμηλής ποιότητας ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν spam πρακτικές, τότε θα υπάρχει πρόβλημα.
  3. Θα πρέπει οι webmasters να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές στους επισκέπτες, για σωστό σχολιασμό. Η Google θα είναι ευχαριστημένη, εάν και οι επισκέπτες μιας σελίδας είναι ικανοποιημένοι από το πεδίο σχολιασμού.
  4. Η Google έχει σκοπό να αναλάβει δράση απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν κακές πρακτικές σχολιασμού και απέναντι σε αυτούς που τους φιλοξενούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου