Facebook Fun Page για επιχειρήσεις

facebook fun page
Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της εποχής μας, με περισσότερους από 3.000.000 λογαριασμούς στην Ελλάδα και με πάνω από 900.000.000 χρήστες παγκοσμίως είναι με διαφορά η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να λείπει καμιά επιχείρηση από εκεί. Η δημιουργία μιας Fan Page είναι απαραίτητη. Αν έχετε την δική σας επιχείρηση και δεν έχετε προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, θα πρέπει να το κάνετε άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα σας, τον αδερφό σας, τον στενό σας φίλο. Σκεφτείτε ότι κάποιοι από τους πελάτες σας, περνάνε αρκετή ώρα κάθε μέρα στο Facebook.

Από την στιγμή που κάποιος κάνει Like στην σελίδα σας, είναι σαν να ρίχνει άγκυρα στην επιχείρηση σας. Από δω και στο εξής θα ενημερώνεται άμεσα για όλα τα νέα σας, τα καινούρια προϊόντα σας και τις προωθητικές σας ενέργειας. 

Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξετε πιο στενές και όχι απρόσωπες σχέσεις με τους πελάτες σας.




Ότι ανεβαίνει στον τοίχο ενός liker σας, μπορούν να το διαβάσουν και οι φίλοι του και σας δίνετε η δυνατότητα να μεγαλώσετε το brand name σας και να βρείτε νέους πελάτες.
Άλλος σημαντικός λόγος για την δημιουργία Fan Page είναι η επισκέψεις που μπορεί να φέρετε στην ιστοσελίδα σας, με ότι θετικό συνεπάγεται για το SEO της.

Οι Facebook Fan Page, έχουν δυνατότητα αναλυτικών στοιχείων των likers σε ότι αφορά στο φύλλο, την ηλικία, την τοποθεσία, την γλώσσα και άλλα. Επίσης μπορεί ο ιδιοκτήτης μίας σελίδας, εκτός από τα παραπάνω στοιχεία, να παρακολουθεί ακόμα και τι απήχηση είχαν συγκεκριμένα status στο κοινό του, δυνατότητα που μπορεί να βοηθήσει στη μεταγενέστερη παραγωγή περιεχομένου (πχ τι αρέσει και τι όχι).

Σε αντίθεση με το προσωπικό profile (πολλοί χρήστες το χρησιμοποιούν και επαγγελματικά) που έχει τον περιορισμό των 5.000 φίλων, οι fan page μπορούν να δεχτούν απεριόριστο αριθμό likers.

Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διαφήμιση στο Facebook, μιας και είναι πολύ αποτελεσματική λόγω των στοιχείων που δίνουν οι χρήστες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την στόχευση συγκεκριμένου κοινού.
Social Media

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου