Η σημασία της έρευνας για λέξεις κλειδιά

Google Keywords
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στις μέρες που ζούμε, οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ψάχνουν για κάτι, απευθύνονται κυρίως στην μηχανή αναζήτησης της Google. Για αυτό και η έρευνα για λέξεις κλειδιά έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι ψάχνει ο αναγνώστης-στόχος, πως το ψάχνει και πόσο συχνά το ψάχνει.




Θα σας δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ. Υποθέτουμε πως μόλις έχετε γράψει ένα άρθρο για το blog σας με τίτλο " 10 αστείες εικόνες πολιτικών". Τι θα γινόταν άλλαζε εάν ο τίτλος του άρθρου άλλαζε σε " 10 αστείες φωτογραφίες πολιτικών"; Από την οπτική γωνία του χρήστη,  οι δύο τίτλοι είναι παρόμοιοι και δεν κάνει κάποια σημαντική διαφορά και πιστεύει ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Αν όμως εσείς επιλέξετε τον δεύτερο τίτλο, τότε οι πιθανότητες σας για να προσελκύσετε επισκέπτες θα αυξηθούν κατά 300%. 9.000 αναζητήσεις τον μήνα έχει η φράση "αστείες εικόνες" και 27.000 έχει η φράση "αστείες φωτογραφίες".

Πως μπορούμε να το μάθουμε αυτό;
Απλά χρησιμοποιώντας ένα online εργαλείο για λέξεις κλειδιά. Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο επί πληρωμής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AdwordsGoogleKeywords που είναι δωρεάν. Απλά αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό Adwords θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν. Κάθε φορά που θα τοποθετείτε την λέξη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον τίτλο ενός άρθρου, θα βλέπετε πόσοι χρήστες ψάχνουν με αυτήν την λέξη. Επίσης θα βλέπετε και τις παρόμοιες λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να ψάξουν. Έτσι μπορείτε να αλλάξετε την δική σας λέξη με κάποια άλλη πιο χρήσιμη, χωρίς να αλλάξετε το νόημα της πρότασης.

Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια για την σημασία της έρευνας για λέξεις κλειδιά. Η άλλη μισή είναι ότι δεν είναι καλό να στοχεύετε συνεχώς στις λέξεις με την μεγαλύτερη ζήτηση. Κι αυτό γιατί, εκτός από εσάς, θα υπάρχουν μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες webmasters που θα κάνουν το ίδιο. Και καλύτερα να μην τα βάζετε με τους επαγγελματίες, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν από σας και θα σας υποσκελίσουν. Η καλύτερη λύση είναι η μέση οδός. Να στοχεύετε στις δευτερεύουσες λέξεις που έπονται σε κίνηση αμέσως μετά τις βασικές. Υψηλούς στόχους-κλειδιά θα βάλετε όταν θα έχετε φτάσει ήδη ψηλά στην κατάταξη της Google.

Μάθε να βελτιώνεις την ιστοσελίδα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου