Δικτυακό μάρκετινγκ. Μύθος και πραγματικότητα

Το δικτυακό μάρκετινγκ είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μέθοδος διανομής προϊόντων και υπηρεσιών που πάνω από 60 χρόνια ανατρέπει τα επιχειρηματικά δεδομένα. Και μάλιστα παράλληλα αποτελεί και την μοναδική μέθοδο που αποτελεί μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο που ο καθένας με ελάχιστη επένδυση μπορεί να έχει την δική του επιχείρηση. 

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 125 χώρες σε όλο τον κόσμο διακινούν μέσω του δικτυακού μάρκετινγκ προϊόντα και υπηρεσίες που ξεπερνούν σε τζίρο τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. 




Το Δικτυακό Μάρκετινγκ αποτελεί την πιο σύγχρονη απάντηση στα παραδοσιακά συστήματα επιχειρήσεων, εργασίας και επιχειρηματικότητας. Τα προϊόντα που διακινούνται μόνο μέσω των ανεξάρτητων διανομέων (δικτυωτών) είναι μοναδικά και πολλά από αυτά συνδυάζουν καινοτομίες που δεν μπορεί να βρει αλλού ο καταναλωτής. 

Δεν υπάρχει άλλο επιχειρηματικό μοντέλο που να προσφέρει την ευκαιρία στον μέσο άνθρωπο να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση- με μηδενικό κόστος έναρξης και χαμηλά έξοδα λειτουργίας- να εργάζεται όποτε θέλει και μπορεί σε αυτή, και να μπορεί σε 2-5 χρόνια να εξασφαλίσει τη ροή ενός παραμένοντος εισοδήματος που να του εξασφαλίζει την οικονομική του ελευθερία. 

Είναι όμως μύθος το δικτυακό μάρκετινγκ ή είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι που ξεκινούν, διδάσκονται να το κάνουν; 

Αν έκανε για όλους τότε δεν θα ήταν η μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία που υπόσχεται. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι ανοικτό για όλους, κάνει όμως για όσους είναι διατεθειμένοι να κάνουν πράγματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ μπορεί να κάνει κάτι, για όσους θέλουν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη ζωή του.

Μην συγχέεις την υποστήριξη που μπορεί να έχει -και πρέπει να έχει- ο κάθε νέος δικτυωτής από τον ανάδοχο του στα πρώτα βήματα - και στους πρώτους 1-3 μήνες- κτισίματος της επιχείρησης του, με την αντίληψη ότι "Εγώ δεν θα κάνω τίποτα , θα δίνω ονόματα και θα μου κάνει επιχείρηση ο ανάδοχος μου". Ο ανάδοχος σου θα σου δείξει το πως γίνεται η επιχείρηση. Όμως εσύ είσαι ο επιχειρηματίας, και η επιχείρηση σου θα αρχίσει να λειτουργεί από την ημέρα που δεν θα χρειάζεσαι την υποστήριξη της γραμμής αναδοχής σου. 




Όπως ο καθένας μας είναι διαφορετικός, έτσι και το "σύστημα" ή καλύτερα το μοντέλο που πρέπει να εφαρμόσει για την επιτυχία είναι διαφορετικό. Πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό επιτυχίας στο δικτυακό μάρκετινγκ. Ο ρόλος του σωστού αναδόχου είναι να βοηθήσει κάθε νέο συνεργάτη του να βρει το τι θέλει να του δώσει αυτή η επιχείρηση και στη συνέχεια να δουλέψουν μαζί και να καταλήξουν σε ένα μοντέλο που να ταιριάζει στον ίδιο. Το σύστημα που προτείνεται είναι ένα σύστημα ολικής απασχόλησης. Δεν μπορεί να το εφαρμόσει και να έχει γρήγορα αποτελέσματα κάποιος που θέλει να κάνει με μερική απασχόληση το δικτυακό μάρκετινγκ.

Το δικτυακό μάρκετινγκ δεν είναι ούτε προϊόντα, ούτε πωλήσεις. Είναι δημιουργία σχέσεων με τους ανθρώπους, είναι εκπαιδευτικό μάρκετινγκ. Και αυτή η διαδικασία στηρίζεται στο να βρούμε πρώτα τι ψάχνει κάποιος, γιατί το ψάχνει, αν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι για να το αποκτήσει και τότε αν αυτό που έχουμε να του προσφέρουμε αν του λύνει το πρόβλημα. Το δικτυακό μάρκετινγκ είναι ένα franchising ανθρώπων , κατά συνέπεια τον πρώτο ρόλο τον έχουν οι βαθιές ανθρώπινες σχέσεις. Το κλειδί για κάθε σχέση είναι η εμπιστοσύνη.

Το δικτυακό μάρκετινγκ πάντα θα είναι η επιχείρηση στην οποία πρέπει να στηρίζεσαι στο 1% της προσπάθειας εκατό ανθρώπων και όχι στο 100% της προσπάθειας ενός ανθρώπου ή στο 10% της προσπάθειας δέκα ανθρώπων.




Πηγή; eykairiatora

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου