Το φαινόμενο Buzzfeed στο Publishing Conference 2015

buzzfeed και social media
Ο βέλτιστος χειρισμός των social media αποτελεί κατά γενική παραδοχή κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας για τις ψηφιακές εκδόσεις, τόσο για λόγους τόνωσης της επισκεψιμότητας, όσο και για λόγους απόκτησης νέου κοινού.

Στο παραπάνω πλαίσιο και μέσα από το Publishing Conference 2015, η Stefanie Crone, Editor-in-chief του ολλανδικού ειδησεογραφικού site Upcoming, μέλος του ολλανδικού Telegraaf Media Group, θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στο περιεχόμενο των μέσων, οι οποίες συνιστούν πραγματική επανάσταση στο χώρο. Εμπνευσμένο από το μοντέλο του «φαινόμενου Buzzfeed», το Upcoming κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια και με μηδενικό marketing budget να γίνει το δημοφιλέστερο site των νεανικών κοινών.




Στηρίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στα social media, καθώς αφενός αντλεί τη θεματολογία του (σε πραγματικό χρόνο) από τις καθημερινές τάσεις στις κοινωνικές πλατφόρμες και αφετέρου έχει τελειοποιήσει τις τεχνικές διανομής και αναμετάδοσης του περιεχομένου του σε αυτές. Θεωρείται δε και το κάλλιστο παράδειγμα σε πρακτικές native advertising, με αποτέλεσμα να είναι ήδη κερδοφόρο. Το Publishing Conference 2015 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο - Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, διοργανώνεται από το Marketing Week και έχει τίτλο «Remodeling the business». Τελεί υπό την αιγίδα της ΕΝΕΔ, του ΣΔΕ και της ΕΔΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου