Αναζήτηση σε όλα τα post του facebook

Αργά ή γρήγορα το Facebook θα αποφάσιζε να αλλάξει τακτική στον τομέα της αναζήτησης και να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της για να ανταγωνιστεί τη Google, έστω και με ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο εξής θα είναι διαθέσιμες προς αναζήτηση όλες οι δημοσιεύσεις των χρηστών απ’ όλο τον κόσμο, αριθμός που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια posts!

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος Search της Facebook, Tom Stocky, πραγματοποιούνται πλέον περισσότερες από 1.5 δισ. αναζητήσεις καθημερινά στο κοινωνικό δίκτυο και αυξάνονται εκθετικά.
Πως θα λειτουργεί 
Ο χρήστης θα δίνει έναν όρο αναζήτησης και θα του εμφανίζονται διάφορα Facebook posts, ξεκινώντας πρώτα από έγκυρες πηγές όπως επίσημες ιστοσελίδες, ειδησεογραφικά πρακτορεία και όσο κατεβαίνει προς τα κάτω θα βλέπει posts, likes και comments των φίλων του, ενώ θα καταλήγει σε posts αγνώστων που συζητούν για το ίδιο θέμα, αρκεί να είναι δημοσιευμένα ως “public”.

Το Facebook θα αποτελέσει έναν πραγματικό αντίπαλο για τη Google, από τη στιγμή που τα αποτελέσματα αναζήτησης καλύπτουν μεν ένα παγκόσμιο φάσμα χρηστών αλλά εμφανίζονται στον ενδιαφερόμενο με βάση τις δικές του προσωπικές σχέσεις και προτιμήσεις.

Ακόμη, θα μπορούσε να χτυπηθεί άμεσα και το Twitter, αφού ο συνδυασμός του νέου Facebook Search με την εφαρμογή Facebook Signal θα προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο με ταυτόχρονη ενημέρωση για το τι πραγματικά σκέφτεται η κοινή γνώμη για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως, αν δεν θέλετε να βλέπουν τα posts σας άγνωστοι από όλο τον κόσμο, καλό θα είναι να ελέγχετε πάντα με ποιους μοιράζεστε τις αναρτήσεις σας και να επιβεβαιώνετε ότι δεν είναι γυρισμένο στο “public” από τις ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου