Τi είναι το video marketing

τι είναι το video marketing
Με τον όρο Video Marketing ονομάζουμε την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών με την χρήση ενός video. Το video είναι συνήθως μικρό, 3 με 5 λεπτά και ο κύριος στόχος του είναι ο συναισθηματικός κόσμος του θεατή. 
Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, η επίδραση που έχει στον άνθρωπο και στην ψυχολογία του, το βίντεο.




Η τηλεοπτική διαφήμιση θεωρείται η αποτελεσματικότερη τεχνική του offline marketing. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ αυτός ο κλάδος των μέσων ενημέρωσης. Τα εκατομμύρια χορεύουν μπροστά στα ημίχρονα των αγώνων του champions league αλλά και όλων των σημαντικών γεγονότων. Οι διαφημιστές γνωρίζουν ότι μία τηλεοπτική διαφήμιση που θα διεγείρει τις αισθήσεις των τηλεθεατών, θα στεφθεί με επιτυχία.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο διαδίκτυο. Το video marketing είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος προώθησης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Οι άνθρωποι επιδεικνύουν την ίδια συμπεριφορά, όταν πρόκειται να αγοράσουν κάτι. Είτε online, είτε offline. Οι άνθρωποι αγοράζουν για συναισθηματικούς λόγους και αιτιολογούν την αγορά με τη λογική. Αν αγόραζαν μόνο με βάση τη λογική, τότε θα ζούσαμε σε μία πολύ διαφορετική οικονομία.
Σκεφτείτε το λίγο. Φέρτε στο μυαλό σας ένα προϊόν που αγοράσατε πρόσφατα και προσπαθήστε να θυμηθείτε, γιατί το αγοράσατε. Το αγοράσατε για την χρησιμότητά του ή για το πώς θα σας κάνει να νιώσετε; Στην ουσία αγοράζουμε συναισθήματα και όχι προϊόντα.
Το video είναι μοναδικό στο να γεννάει συναισθήματα και για αυτό το λόγο, αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο προώθησης που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στο internet.
Το video marketing δεν χρησιμοποιεί τα video αποκλειστικά για να πουλήσει προϊόντα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά, για την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Το μικρό έως μηδενικό κόστος κατασκευής του, όπως και η ευκολία διαμοιρασμού ενός βίντεο, μέσω των social networks, έχει ωθήσει τους περισσότερους webmasters στη δημιουργία και προώθηση τέτοιων βίντεο, με σκοπό την αύξηση της κυκλοφορίας των ιστοσελίδων τους. Και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό για όλους.

Το παρακάτω infographic παρουσιάζει το top ten των video sharing sites για το 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου