Video marketing και διαδίκτυο

Το video marketing στο διαδίκτυο

Video Marketing και ιστοσελίδες
Η αύξηση των πωλήσεων με την χρήση του video marketing, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η χρησιμοποίηση του video marketing ως μέσο προώθησης μιας ιστοσελίδας ή πιο απλά ως μέσο αύξησης των επισκέψεων.
Πολλοί webmasters πιστεύουν ότι η ύπαρξη videos σε μια ιστοσελίδα είναι πλέον απαραίτητη. Και ο λόγος είναι η αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης, τα video sharing sites και τα social networks.
Ακόμη και αν υπερβάλουν οι τελευταίοι, υπάρχουν πολύ σημαντικοί λόγοι αν έχετε μια ιστοσελίδα, να χρησιμοποιήσετε το video marketing ως μέσο για την προώθησή της.




  • Είναι πλέον γεγονός ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το YouTube για τις αναζητήσεις του, αφού προτιμά να μαθαίνει από videos αντί να διαβάζει κείμενα. Επομένως αν έχετε προϊόντα ή υπηρεσίες που απαιτούν επεξηγήσεις θα σας συμβουλεύαμε να έχετε ένα κανάλι στο YouTube, στο οποίο θα μπορείτε να ανεβάζετε video και να κερδίζετε επιπλέον προβολή.
  • Μέσω των video μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το bounce rate της ιστοσελίδας σας. Ανάλογα με το πόσο καλά είναι κατασκευασμένο το video και με τη χρονική του διάρκεια, θα μπορούσε να κρατήσει πραγματικά τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας για πολύ περισσότερο.
  • Η «online video sharing technology» αποτελεί μια πρώιμη μορφή τεχνολογίας, που τα επόμενα χρόνια θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση ιστοσελίδων. Ήδη πολλές επιχειρήσεις, βλέποντας τις διάφορες ιστοσελίδες παροχής «online video sharing» όπως το you tube να εξαπλώνονται όλο και περισσότερο στην αγορά, αρχίζουν να αναπτύσσουν τρόπους εκμετάλλευσης αυτής της καταπληκτικής τεχνολογίας και των ευκαιριών που παρέχει, για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.
  • Το video marketing μπορεί να βελτιώσει το branding και την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας, ειδικά αν έχετε φροντίσει να κάνετε σοβαρή δουλειά στην Κατασκευή («ισχυροί» τίτλοι, λεπτομερής περιγραφή) και Προώθηση (μέσω των κατάλληλων δικτυακών τόπων ανταλλαγής video) των video σας.

Video marketing και μηχανές αναζήτησης
Η παρουσία των video sharing websites και κυρίως του YouTube, άλλαξε τον τρόπο που οι μηχανές αναζήτησης αντιμετωπίζουν τα web videos. Πλέον, αποτελούν μέρος των αποτελεσμάτων αναζήτησης και κατατάσσονται εντυπωσιακά καλύτερα από ότι μία τυπική σελίδα.
Κάντε μία αναζήτηση στην Google και θα διαπιστώσετε πως στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, εμφανίζονται videos από το YouTube. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτείτε.
Αν κάποιος κάνει μια SEO ανάλυση στα 10 πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζει η Google, θα διαπιστώσει πως τα web videos είναι μακράν αυτά με τα λιγότερα back links. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιο εύκολο για ένα video, να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης, από ότι είναι για μία τυπική σελίδα.
Επίσης πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το YouTube για τις αναζητήσεις του, αφού προτιμά να μαθαίνει από videos αντί να διαβάζει κείμενα. Όπως καταλαβαίνετε, κάθε ιστοσελίδα πλέον θα πρέπει να έχει και ένα κανάλι στο YouTube, στο οποίο θα μπορεί να ανεβάζει videos και να κερδίζει επιπλέον προβολή.

Τι είναι το video marketing
Τα πλεονεκτήματα του video marketing

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου