Δωρεάν εργαλεία για την προώθηση της ιστοσελίδας σας

Δωρεάν εργαλεία για την προώθηση ιστοσελίδων
1. Onlywire bookmarklet
Το social bookmarking είναι σήμερα μία από τις καλύτερες τακτικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να αυξήσει την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας. Αν δεν την χρησιμοποιείτε ήδη, καλά θα κάνετε να ξεκινήσετε. Το πρόβλημα είναι ότι για να καταχωρίσετε μία σελίδα σε πολλούς διαφορετικούς καταλόγους και υπηρεσίες, χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος και κόπος. Η Onlywire έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα. Σας επιτρέπει με ένα κλικ να καταχωρήσετε την σελίδα σας σε διαφορετικές υπηρεσίες.
Η πρώτη φορά είναι δύσκολη, γιατί θα πρέπει να γίνει εγγραφή χωριστά σε κάθε υπηρεσία, αλλά από κει και πέρα θα χρειάζεστε μόνο ένα κλικ κάθε φορά. Είναι 100% δωρεάν. Onlywire




2. imtalk.org
Το συγκεκριμένο φόρουμ, παρέχει στα μέλη του την δωρεάν χρήση μερικών πολύ χρήσιμων υπηρεσιών. Δύο από αυτές είναι η αυτόματη καταχώριση μιας σελίδας σε πάνω από 2.500 άλλες ιστοσελίδες και η αυτόματη καταχώρηση σε πάνω από 150 διαδικτυακούς καταλόγους.
Χρειάζεται απλά να κάνετε εγγραφή μέλους στο φόρουμ και κατόπιν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του.
Μόνο που δεν πρέπει να γίνετε κατάχρηση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες. 2-3 φορές τον χρόνο είναι αρκετό. imtalk.org

3. freewebsubmission.com
Η συγκεκριμένη υπηρεσία, σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας στις 50 σημαντικότερες μηχανές αναζήτησης που υπάρχουν στο δίκτυο. freewebsubmission.com

4. Google keywords
Ένα εργαλείο που παρέχει δωρεάν η Google και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες του Adwords. Θα πρέπει δηλαδή να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Adword για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Η εγγραφή είναι δωρεάν.
Η έρευνα για λέξεις κλειδιά είναι το Α και το Ω στη δημιουργία περιεχομένου για ιστοσελίδες. Αν δεν χρησιμοποιούμε στα άρθρα μας, λέξεις με τις οποίες ο κόσμος ψάχνει στις μηχανές αναζήτησης, τότε δεν θα μας βρούνε ποτέ. Στο google keywords θα δείτε πόσες φορές τον μήνα χρησιμοποιείτε μια λέξη για αναζήτηση, στην μηχανή αναζήτησης της Google.

5. Big boards
Αν έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία να ψάχνετε φόρουμ, σχετικά με την ιστοσελίδα σας, τότε θα ξέρετε πόσο επίπονο είναι. Το BigBoards έρχεται να σας βγάλει από αυτήν τη δύσκολη θέση. Είναι μία μηχανή αναζήτησης σε φόρουμς. Αν χρειάζεστε πληροφοριακό υλικό ή δημιουργείτε backlinks για τη σελίδα σας, θα σας λύσει τα χέρια. Και φυσικά είναι απολύτως δωρεάν. BigBoards.

6. SEO tools 
Τα SEO tools είναι επίσης απαραίτητα για όλους όσους έχουν ιστοσελίδες και προωθούν προϊόντα μέσω αυτών. Υπάρχει μια πληθώρα από sites όπου μπορείτε να βρείτε. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω:
  • http://tools.seobook.com
  • http://www.alexa.com
  • http://www.webmaster-toolkit.com
  • http://www.iwebtool.com/tools




Όλα είναι δωρεάν, απλά απαιτείται η εγγραφή σαν μέλος. Στο Alexa, έχεις τη δυνατότητα να δεις τα στατιστικά στοιχεία των ανταγωνιστικών σελίδων, με τη δική σου.

Δωρεάν εργαλεία στρατηγικής σημασίας για το ίντερνετ μάρκετινγκ
Δωρεάν εργαλεία επεξεργασίας άρθρων
Δωρεάν εργαλεία για web design

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου