Τι είναι το Email Marketing

τι είναι το email marketing και πως το χρησιμοποιούμε
Η ιδέα του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βασίζεται στην ύπαρξη ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας που θέλουμε να προωθήσουμε στο διαδίκτυο.




Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να έχουμε μια αποτελεσματική μέθοδο, διαφημιστικό υλικό και ιδέες για το πώς θα πούμε στους άλλους ανθρώπους, για αυτό που έχουμε να τους προσφέρουμε.

Είναι σημαντικό να βάλουμε το διαφημιστικό μήνυμά μας μπροστά στα μάτια των ανθρώπων, είναι όμως πιο σημαντικό, να βάλουμε αυτό το μήνυμα μπροστά στα μάτια αυτών, που ενδιαφέρονται να το δουν.

Με απλά λόγια, αν προωθείτε ένα προϊόν για “απώλεια βάρους”, σας ενδιαφέρει το εμπορικό σας μήνυμα, να περάσει σε ανθρώπους που ξέρετε ήδη, ότι ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος. Αν πάλι πουλάτε τροπικά ψάρια, θα σας ενδιέφερε το μήνυμά σας να γίνει ορατό σε όσους έχουν ενυδρείο. Με την εξασφάλιση ότι το μήνυμά σας, έχει προωθηθεί στους χρήστες που έχουν προεπιλεγεί, γιατί τους ενδιαφέρει, έχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Για φανταστείτε όμως το προϊόν για την “απώλεια βάρους”, να τεθεί μπροστά σε όσους ενδιαφέρονται για τροπικά ψάρια; Το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς το αντίστροφο. Αυτό βέβαια, είναι ένα ακραίο παράδειγμα της αγοράς. Καταδεικνύει όμως την σημασία του email marketing.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές, που μπορείτε να υϊοθετήσετε για να βάλετε το μήνυμά σας μπροστά στο στοχευμένο σας κοινό. Ένα ολοκληρωμένο πλάνο που θα πρέπει να υλοποιήσετε σε βάθος χρόνου.




Το βασικό εργαλείο του email marketing είναι μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους ανθρώπους - στόχους σας. Αφού ολοκληρωθεί η λίστα, αρχίζει η μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα σας ή υπηρεσίες σας, με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει αντιληπτό από τους ανθρώπους, ότι πρόκειται για κάτι που το χρειάζονται και καλό θα ήταν να το αγοράσουν. Το email marketing σας επιτρέπει να επιστρέψετε ξανά και ξανά στους ίδιους ανθρώπους με νέες συστάσεις και υποδείξεις, μέχρι να τους πείσετε για τα προϊόντα.

Αυτή είναι πολύ περιληπτικά η έννοια του μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσο απλό ακούγεται, άλλο τόσο εξαιρετικά δύσκολο είναι να φέρει αποτελέσματα. Μόνο με σωστό σχεδιασμό, και συνεχή προσαρμογή στα καινούρια δεδομένα, μπορεί να πετύχει. Ο μεγαλύτερος εχθρός που θα συναντήσετε, είναι η καταιγίδα των spam emails, που έχουν κάνει τους ανθρώπους πολύ δύσπιστους απέναντι στο περιεχόμενο ενός email.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου