Δημιουργία videos και Ελληνικά Video sharing websites

Δημιουργία videos




Ένα υψηλής ποιότητας βίντεο παρουσίασης μιας επιχείρησης με συγκεκριμένη προετοιμασία, δεν διαρκεί πάνω από 1 ώρα, ενώ η διάρκεια του τελικού βίντεο δεν ξεπερνά τα 2 λεπτά. Επομένως είναι κάτι που μπορεί να επαναληφθεί για να προωθήσει νέα προιόντα ή ιδέες της επιχείρησης.

Βασικές συμβουλές για την δημιουργία ενός βίντεο:
1. Αποφύγετε το Studio, προτιμήστε το χώρο της επιχείρησής σας.
2. Πείτε την ιστορία σας με απλά λόγια.
4. Κινηθείτε με φυσικές κινήσεις, χαμογελάστε, προσκαλέστε, να είστε ο εαυτός σας.
5. Όσο πιο σύντομο τόσο καλύτερα, εστιάστε στην ουσία, δίνοντας μια γεύση στον πιθανό πελάτη, ώστε να πεισθεί να έρθει να δοκιμάσει το προϊόν.

Πιθανόν να σκέφτεστε πιο είναι το νόημα όλων αυτών, αν δεν γνωρίζεις πώς να φτιάξεις ένα web video. Αν έχετε να φτιάξετε ένα βίντεο για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών, καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία διαφημιστή. Εάν δεν έχετε σκοπό να επενδύσετε χρήματα για το βίντεό σας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με την χρήση μιας βιντεοκάμερας ή με την χρήση της κάμερας του υπολογιστή σας.

Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα για την επεξεργασία του και την διόρθωσή του. Υπάρχουν πολλά δωρεάν τέτοια προγράμματα στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να το ανεβάσετε στο Youtube, το οποίο έχει ενσωματωμένο το δικό του λογισμικό διόρθωσης του φωτισμού και της κίνησης ενός βίντεο. Και πλέον αφού το διορθώσετε, μπορείτε να το ξανά-κατεβάσετε από το Youtube στον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε, όπως εσείς θέλετε.

Ελληνικά video sharing websites
Εκτός του YouTube υπάρχουν αρκετά ακόμα video sharing sites, στα οποία μπορείτε να ανεβάσετε web videos, να εφαρμόσετε το video marketing και να αυξήσετε την προβολή της ιστοσελίδας σας.
Αντί για μία λίστα από video sharing sites, προτιμώ να σας παραπέμψω στο TubeMogul, το οποίο διανέμει δωρεάν τα videos που ανεβάζετε, σε όλα τα μεγάλα web sharing sites. Εσείς ανεβάζετε ένα video στο TubeMogul και αυτό τα διανέμει στα sharing sites της επιλογής σας.

Υπάρχουν και αρκετά Ελληνικά video sharing websites, τα οποία αναπτύσσονται διαρκώς και αποτελούν ένα επιπλέον κανάλι προβολής.




Τα σημαντικότερα είναι:
http://www.grtube.com/
http://www.zoo.gr/?win=tv
http://tube.e-pcmag.gr/
http://paranoid.gr/?L=videos.index
http://www.funny-city.gr/videos/


Σε όσο περισσότερα τέτοια websites ανεβάσετε τα videos σας, τόσο μεγαλύτερη προβολή θα έχετε. Μην ξεχνάτε πως το internet είναι αρκετά χαώδης και καλό είναι να εκμεταλλευτείτε, όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια προώθησης μπορείτε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το video marketing είναι το μέλλον στην προώθηση ιστοσελίδων, προϊόντων και υπηρεσιών. Κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις μηχανές αναζήτησης και μερίδιο στις επισκέψεις μιας ιστοσελίδας.




Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία ηλεκτρονική επιχείρηση η οποία σέβεται τον εαυτό της, το video marketing δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου