Hummingbird: Ο νέος αλγόριθμος της Google

google hummingbird algorithm
Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώνετε το SEO της ιστοσελίδας σας, είναι να μένετε ενήμεροι για τις αλλαγές που γίνονται στον αλγόριθμό της google search engine. Και αν δεν το έχετε ακούσει, η google έχει προχωρήσει στην μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε τα τελευταία 10 χρόνια. Στις 26 Σεπτεμβρίου (την ημέρα της των 15 γενεθλίων της) ανακοίνωσε εντελώς ξαφνικά, ότι έχει ξαναγράψει από την αρχή τον κυρίως αλγόριθμο της και τον ονόμασε Hummingbird (κολύμπρι). Και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό είχε περάσει απαρατήρητο στους SEO κύκλους. Φημολογείται ότι το "κολύμπρι" θα επηρεάσει το 90% των αναζητήσεων. 

Γιατί πρέπει να κατανοήσουμε το Hunningbird
Το Hummingbird είναι ουσιαστικά ολόκληρη η μηχανή αναζήτησης και περιλαμβάνει μικρότερα κομμάτια όπως το Pand, το Penguin και το Page Rank. H google ενίσχυσε την βάση της, για να υποστηρίζει καλύτερα τους επιμέρους τομείς. Το "κολύμπρι" θα υπάρχει για τουλάχιστον 10 χρόνια και έχει ως αυτοσκοπό την παροχή καλύτερης εμπειρίας στους χρήστες. Δίνει μεγάλη βαρύτητα στην φυσική γλώσσα και στο πλαίσιο που υπάρχει γύρω από τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται.




Τι πρέπει να κάνουμε
Να δημιουργούμε προφίλ των επισκεπτών και να κατανοούμε τις ανάγκες τους. Δεν αρκεί να να τον φέρνουμε στην σελίδα μας, αφού η google μπορεί να ανιχνεύσει αν πήρε απαντήσεις σε αυτό που έψαχνε. Πρέπει τα posts να δίνουν στον επισκέπτη αυτό που ζητάει και όχι αυτό που θέλουμε εμείς να πάρει.
Οι λέξεις κλειδιά συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο τους, αλλά δεν ανεβάζουν το ranking από μόνες τους. Αρχίζει και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το περιεχόμενο με το οποίο σχετίζονται. Την επόμενη φορά που θα ψάξουμε για λέξεις κλειδιά για το περιεχόμενο μας, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε το περιεχόμενο όχι μόνο να πουλάει αυτό που θέλουμε, αλλά και να τις δίνει απαντήσεις  που χρειάζεται ο πελάτης πριν προβεί στην αγορά.
Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με ονοματεπώνυμο. Το authority θα παίζει σύντομα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο ranking.  Οι google θέλει να ξέρει ποιοι είμαστε και θέλει να ξέρει ποιοι είναι οι ειδικοί σε κάθε τομέα.
Οι black hat τεχνικές με στόχο να ξεγελαστεί η google, τιμωρούνται πλέον πολύ αυστηρά. Πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες που ορίζει η Google’s SEO guidelines.
Μένουμε ενήμεροι. Φτιάχνουμε ένα site φιλικό προς την μηχανή αναζήτησης (Blogger, Wordpress), προσθέτουμε χρήσιμο περιεχόμενο και παρακολουθούμε τις αλλαγές ώστε να είμαστε συνέχεια μέσα στα πράγματα. Ένα καλό εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι το  changes log on Google’s algorithm που παρέχεται από την Moz.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου