Google Penguin 3: Ο χάρος βγήκε παγανιά!

google penguin 3 logo
Google Penguin 3
Εδώ και λίγες μέρες η νέα έκδοση του Google Penguin έχει εξαπολύσει τα ρομποτάκια και σαρώνει τον ιστό. Όπως γίνεται κάθε φορά, έτσι και τώρα, έχει επηρεαστεί σημαντικά η κατάταξη των ιστοσελίδων στην μηχανή αναζήτησης. Η γενικευμένη και παγκόσμια επίθεση του "πιγκουίνου" έχει φέρει σε δύσκολη θέση χιλιάδες webmasters, που ακόμα ψάχνουν να δουν που έχει κατρακυλίσει η ιστοσελίδα τους. Η συγκεκριμένη έκδοση του Google Penguin είναι τελείως αλγοριθμική και μπορεί να τρέχει ταυτόχρονα σε όλες τις γλώσσες και μηχανές αναζήτησης (google.gr, google.com κτλ.)

Οι γενικές κατηγορίες που έχουν χτυπηθεί είναι κυρίως οι φαρμακευτικές υπηρεσίες, οι ξενοδοχιακές επιχειρήσεις, υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων, κατάλογοι άρθρων και ιστοσελίδων. Επίσης οι αποφράξεις, οι χειρούργοι και τα έπιπλα. Σε παγκόσμια κλίμακα έχουν δεχτεί ανελέητη επίθεση τα affiliate sites, οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων και οι υπηρεσίες υγείας.

Η τελευταία έξοδος του Google Penguin έγινε πριν από 1 περίπου χρόνο και είχε παρασύρει στο πέρασμα της χιλιάδες ιστοσελίδες. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και τώρα. Ο "πιγκουίνος" θα είναι στην γύρα για 2 με 3  εβδομάδες ακόμα με στόχο να "καθαρίσει" τον ιστό από ιστοσελίδες με κακόβουλες προθέσεις. Δηλαδή να πάρει κεφάλια. 




Οι κακές γλώσσες λένε ότι έως τώρα ευνοούνται σκανδαλωδώς οι μεγαλοκαρχαρίες και την πληρώνουν οι μικροί και οι μικρομεσαίοι. Επίσης λένε ότι όσοι χρησιμοποιούν το adwords έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση από τον "πιγκουίνο" και οι υπόλοιποι σπρώχνονται προς αυτό.

Οι αλλαγές στον αλγόριθμο σε σχέση με πέρσι δεν είναι ακόμα ορατές. Χρειάζεται να συγκεντρωθούν πάρα πολλά δεδομένα για να δούμε τι νεότερο υπάρχει και πως οι webmasters θα μπορούν να συμμορφωθούν ή να προφυλαχτούν από αυτόν. Σίγουρα πάντως η ποιότητα των backlinks θα έχει πλέον νέο ορισμό. Όλο και κάποια ή κάποιες πρακτικές SEO  που μέχρι σήμερα ήταν θεμιτές θα περάσουν στα μαύρα κατάστιχα της Google.

Σαν γενικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η Google με έμμεσο τρόπο και ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη της δυσκολίας για την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων στην μηχανή αναζήτησης, σπρώχνει συνεχώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στο adwords. Και αυτό γιατί ανεβάζοντας συνεχώς την δυσκολία στο SEO των ιστοσελίδων, ανεβάζει και το κόστος του. Κάτι στο οποίο δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι μικροί.

Σύντομα θα υπάρξουν αι νεότερα για το θέμα αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου